01 / 05 / 2024

ecrimisil hesabı

ecrimisil hesabı

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil adı altında tazminat talep ediliyor. Peki, crimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Ecrimisil nasıl hesaplanır?

Ecrimisil, Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle tazminat olarak talep edilen bedele deniyor. Peki söz konusu ecrimisil nasıl hesaplanır?

Ahmet Davutoğlu: Konut hesabı uygulaması başlatılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkez'inde düzenlenen "2016 Yılı Eylem Planı Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, hane halkının tasarruf alışkanlığını artırmak için "Konut Hesabı" uygulamasını başlatacaklarını söyledi.

Konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri!

7/4/2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan ve ilk kez ev alacak olan kimseler 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren devlet katkısına başvurabilecek. İşte konut hesabı devlet katkısı başvuru işlemleri..

Kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE!

Gayrimenkul kira sözleşmesinin bir seneliğine daha uzaması halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Kira bedelinde yapılacak zam konur ve işyelerinde farklı şekilde hesaplanıyor. İşte kira artış oranı hesabı Mart 2016 Yİ-ÜFE...

Konut kirası gelirlerinin vergi hesabı!

Konut kirası gelirlerinin vergi hesabı kira gelirleri için beyan dönemi başladı. 25 Mart’a kadar beyannamenizi süresinde vermelisiniz. Üç gün boyunca kira gelirlerine vergi hesabını inceleyeceğiz. Bugün konut kira gelirleri...

Devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır?

Devlet desteği, Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabı için yapılıyor. Peki, devlet desteği için konut hesabı nasıl açılır?

Konut hesabı ve devlet katkısının esasları belirlendi!

Kendine ait konutu olmayanların ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabı ile devlet katkısına ilişkin esaslar belirlendi. Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik tam metni!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, ilk defa konut alacaklara yapılacak devlet katkısına yönelik esaslar yer alıyor..

Kira artışı ÜFE oranları hesabı Şubat 2016!

Kira sözleşmelerinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Kira artışı ÜFE oranları hesabı en fazla ÜFE oranlarında yapılıyor. İşte kira artışı ÜFE oranları hesabı Şubat 2016 oranları..

Yoksul aileler için konut tasarruf hesabı programı başlatılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yoksul ailelerin konut sahibi olabilmesi için 'konut tasarruf hesabı' programını başlatacaklarını açıkladı.

Kira artış oranı hesabı Ocak 2016 TEFE-TÜFE!

Yenilenen kira sözleşmeleri için yeni kira döneminde kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, kira artışı nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesabı Ocak 2016 TEFE-TÜFE..

2016 Ocak kira artış oranı hesabı!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, kira artış oranı nasıl hesaplanır? İşte 2016 Ocak kira artış oranı hesabı..

Emlak satışları konut hesabı uygulamasıyla canlanacak!

64. Hükümet Eylem Planı'na göre konut hesabı uygulaması 2016'da başlıyor. Bu çerçevede ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara yüzde 15 katkı sağlanacak.

Kira zammı hesabı nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam uygulanıyor. Peki, kira zammı hesabı nasıl yapılır? Kira zammı en fazla ne kadar yapılır?

ecrimisil hesabı Haberi

ecrimisil hesabı

Ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Ecrimisil; Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep edilen tazminatına deniyor.


Ecrimisil bedeli ile ilgili esaslar 336 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'nde açıklanıyor. Peki, işgalcilerden talep edilen ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?


Tebliğ gereğince; Hazine taşınmazlarından kiraya verilen, irtifak hakkı tesis edilen veya kullanma izni verilenlerin dışında kalanların fiilî durumları, İdarece hazırlanan program dâhilinde mahallinde tespit edilerek düzenlenen Yönetmelik eki “Taşınmaz Tespit Tutanağı”na dayanılarak, işgalen kullanılanlar için tespit tarihinden geriye doğru beş yılı geçmemek üzere bedel tespit komisyonunca ecrimisil tespit ve takdir ediliyor. 


Taşınmaz tespit tutanağında; işgalin başlangıç tarihi, taşınmazın işgale veya kullanıma konu olan yüzölçümü, işgalcileri, kullanım amacı,...