05 / 05 / 2024

ecrimisil indirimli ödenir mi

ecrimisil indirimli ödenir mi

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil tazminatı ödenmesi isteniyor. Peki, ecrimisil indirimli ödeme nasıl olur?

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Bir taşınmaz malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. Ödenecek bedel, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi ile tebliğ ediliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Ecrimisil hangi hallerde ödenir?

Ecrimisil, malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. İşgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmadan alınan ecrimisil hangi hallerde ödenir? Ecrimisil ne zaman ödenir?

Ecrimisil indirimli ödeme!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil tazminatı ödenmesi isteniyor. Peki, ecrimisil indirimli ödeme nasıl olur?

Ecrimisil ne zaman ödenir?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek ya da tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, işgalcilerden ecrimisil ödemesi yapılması isteniyor. Peki, ecrimisil ne zaman ödenir?

Emlak vergisini indirimli ödeme nasıl olur?

Emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenen bir vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi indirimli ödenir mi? Emlak vergisini indirimli ödeme nasıl olur?

İndirimli çevre temizlik vergisi nedir?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden ödenmesi gereken vergide indirimli çevre temizlik vergi uygulaması da bulunuyor. Peki, İndirimli çevre temizlik vergisi nedir? İndirimli çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Ecrimisil ödeme süresi!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki ecrimisil ne zaman ödenir? İşte ecrimisil ödeme süresi..

Ecrimisil nereye ödenir?

Devlete ait olan hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, ecrimisil nereye ödenir?

Miras bırakan kişiye ne denir?

Bir kimsenin vefatının vuku bulması durumunda sahip olduğu taşınır ve taşınmaz mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Peki miras kalan mala ne denir? Miras bırakan kişiye ne denir?

Miras kalan kişiye ne denir?

Miras hukuku gereğince bir kimsenin vefat etmesi ile sahip olduğu mal varlıkları yakınlarına kalıyor. Peki Medeni Kanun gereğince miras kalan kimsenin sorumlulukları nelerdir? Miras kalan kişiye ne denir?

GMSİ ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi olarak da bilinen gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ), mesken ve işyeri taşınmazlarının kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Peki GMSİ ne zaman ödenir?

Gayrimenkul sermaye iradı ikinci taksiti ne zaman ödenir?

Gayrimenkul sermaye iradı, taşınmaz mal sahiplerinin belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri elde edilmesi halinde ödeniyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı ikinci taksiti ne zaman ödenir?

Gayrimenkul sermaye iradı vergisi ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi olarak da bilinen gayrimenkul sermaye iradı, mesken ve işyeri kiralamaları için ödeniyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı nasıl ödenir? Gayrimenkul sermaye iradı vergisi ne zaman ödenir?

ecrimisil indirimli ödenir mi Haberi

ecrimisil indirimli ödenir mi

Ecrimisil indirimli ödeme!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın işgalcilerden tazminat talep ediliyor. 


İdarece talep edilen tazminat, ecrimisil olarak nitelendiriliyor. Ecrimisil; ecrimisil ihbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili muhasebe birimlerine ödenir. 


Ödeme; ecrimisil bedelinin tamamına itiraz edilmemek kaydıyla ve otuz günü geçmemek üzere kısım kısım da yapılabilir. Peki, ecrimisil indirimli ödeme nasıl olur?


Ecrimisil ödemelerinde indirim..

23/7/2010 tarihli ve 6009 sayılı Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 24 üncü maddesiyle Kanunun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen indirime ilişkin hükümlerin yürürlüğe girdiği 1/8/2010 tarihi itibariyle;


a) İlgilisine tebliğ edilen ve itiraz süresi olan otuz günü...