16 / 05 / 2024

ecrimisil nasıl yapılır

ecrimisil nasıl yapılır

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi halinde işgalcilerden İdare tarafından talep ediliyor. Peki, ecrimisil nasıl talebi nasıl yapılır?

Ecrimisil taksitlendirmesi nasıl yapılır?

Ecrimisil; ecrimisil ihbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde ilgili muhasebe birimlerine ödeniyor. Ecrimisil taksitli bir şekilde de ödenebiliyor. Peki, ecrimisil taksitlendirmesi nasıl yapılır?

Ecrimisil nasıl tespit edilir?

Devlete ait olan hazine taşınmazlarının izinsiz kullanılması halinde, izinsiz kullanımı gerçekleştiren kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki, işgalci olarak nitelendirilen bu kişilerden talep edilen ecrimisil bedeli nasıl tespit edilir?

Ecrimisil talebi nasıl yapılır?

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi halinde işgalcilerden İdare tarafından talep ediliyor. Peki, ecrimisil nasıl talebi nasıl yapılır?

Ecrimisil nasıl talep edilir?

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle talep ediliyor. Peki, ecrimisil nasıl talep edilir? Ecrimisil nasıl ödenir?

Ecrimisil nasıl belirlenir?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Peki işgalcilerden alınacak ecrimisik nasıl belirlenir? Ecrimisil ne zaman ödenir?

Ecrimisil nasıl hesaplanır?

Ecrimisil, Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle tazminat olarak talep edilen bedele deniyor. Peki söz konusu ecrimisil nasıl hesaplanır?

Kentsel dönüşümde açık artırma nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde açık artırma nasıl yapılır?: En az üçte iki çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız bölümlerine ilişkin arsa payları satılabiliyor. İşte kentsel dönüşüm satış esasları...

İmar planı değişikliği nasıl yapılır?

İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik alt yapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesine dair plan değişiklikleri zorunluluk olmadıkça yapılmaz. Peki, imar planı değişikliği nasıl yapılır?

Çevre düzeni planları nasıl yapılır?

Çevre düzeni planı sınırları, yönetsel, mekansal ve işlevsel bütünlük arz eden bir veya birden fazla il sınırları bütününü veya bir kısmını kapsayacak şekilde belirleniyor. Peki, çevre düzeni planları nasıl yapılır?

Miras pay hesabı nasıl yapılır?

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar. Peki, miras pay hesabı nasıl yapılır? Miras nasıl paylaştırılır? İşte Medeni Kanun kapsamında yer alan esaslar...

Ada mevki ilanı nasıl yapılır?

Kadastro ilanında; kadastrosu yapılacak mevki, mahalle, sokak açık olarak gösteriliyor. Peki, ada mevki ilanı nasıl yapılır? İşte sorunuzun yanıtı ve mevki ilan tutanağı ile ada ilan tutanağı örnekleri...

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır?

Kadastro çalışma alanı ilanı nasıl yapılır? Kadastro çalışma alanı, kadastro çalışmalarına başlanmadan en az 15 gün önce kadastro müdürü tarafından bölge merkezinde, çalışma alanında, komşu köy, mahalle ve belediyelerde ilan ediliyor...

Kira artış hesabı nasıl yapılır?

Yıllık kira sözleşme süresi dolan kiralamaların devam etmesi halinde ev sahibi için kiracısına zam yapma hakkı doğuyor. Peki, 2014 kira artış hesabı nasıl yapılır?

ecrimisil nasıl yapılır Haberi

ecrimisil nasıl yapılır

Ecrimisil talebi nasıl yapılır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak istenen tazminat olarak tanımlanan ecrimisil, İdarece talep ediliyor. Peki, ecrimisil nasıl talep edilir?


Ecrimisil bedellerinin tahsil edilmesi, taşınmazdaki kullanımın devamı hakkını vermiyor. İkinci ve müteakip defalar ecrimisil tahsil edilmiş olması, Kanun ve Yönetmelik hükümleri uyarınca işgalcinin tahliye edilmesine engel teşkil etmiyor.


Hazine taşınmazlarından kiraya verilen, irtifak hakkı kurulan veya kullanma izni verilenlerin dışında kalanların fiilî durumları hakkında İdarece Taşınmaz Tespit Tutanağı düzenleniyor.


Tutanak kapsamında; işgalin başlangıç tarihi, taşınmazın işgale veya kullanıma konu olan yüzölçümü, işgalcileri, kullanım amacı, ecrimisil takdirinde yararlanılabilecek bilgiler ile bilinmesinde yarar...