14 / 05 / 2024

ecrimisil ödeme yeri

ecrimisil ödeme yeri

Devlete ait olan hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, ecrimisil nereye ödenir?

O ilde 41 konut ve 13 iş yeri satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan KDV'den muaf gayrimenkuller! 

Samsun Canik'te yer alan 41 konut ve 13 iş yeri, KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı. Peki Samsun'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ve ödeme seçenekleri nasıl? 

TOKİ'den yeni kampanya: 43 ilde 116 daire, 17 ilde 393 iş yeri satışa çıkıyor! İhale tarihi ve ödeme planına hemen bakın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) açık artırma tarihi açıklandı. Açık artırma yöntemiyle 43 ilde 216 daire, 17 ilde 393 iş yeri satışa çıkacak. 

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ödeme planı açıklandı mı? TOKİ sosyal konut, arsa ve işyeri örnek ödeme planı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak isimlendirilen TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi’nin ödeme planı belli oldu. İşte detaylar…

TOKİ erken ödeme indirimi hesaplama 2021!

TOKİ'nin borcunu erken ödeyerek tapusuna kavuşmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için daha önce düzenlenen yüzde 20 indirim kampanyası Mayıs ayı sonunda gün sonra sona eriyor. İşte TOKİ erken ödeme indirimi hesaplama 2021...

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

TOKİ'den dar gelirli ailelere ucuz konut ve iş yeri müjdesi!

TOKİ tarafından 23 farklı ilde açık satışlar devam ediyor. Kolay ödeme alternatifleri dışında sadece 10 bin TL peşinat vererek 120 - 180 ve 240 ay taksit ile hem iş yeri hem de konut satışlarını gerçekleştiriyor.

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indiriminde son durum!

İş yeri kira ödemelerindeki stopaj oranı (yüzde 20 veya indirimli yüzde 10), nakden/banka kanalıyla veya hesaben ödeme zamanı dikkate alınarak belirlenecek.

TOKİ 33 ilde 147 iş yeri ve 20 konutu satıyor!

TOKİ 33 ilde yer alan 147 adet iş yeri ve 20 adet konutu 12 Nisan'da satışa çıkarıyor. Konutlar için yüzde 25, iş yerleri için yüzde 10 peşinatla ödeme yapılabiliyor...

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme adımları!

Konut, işyeri, arsa ve araziler için ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödeme dönemi ay sonunda bitiyor. İşte emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme adımları..

Çöp vergisi son ödeme tarihi 2016!

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu vergiyi mesken ve işyeri kullanıcıları ödüyor. Peki, senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çöp vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Çöp vergisi internetten ödeme işlemleri!

Çöp vergisi için 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. İşyeri kullanıcılarının bu süre içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, vergi internetten ödenir mi? İşte çöp vergisi internetten ödeme işlemleri..

Karaman Merkez Kırbağı TOKİ kura çekiliş yeri!

Karaman Merkez Kırbağı TOKİ kura çekiliş yeri belli oldu. Emekli vatandaşlar için satışa çıkarılan projede aylık 290 TL'lik taksitlerle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 2. Etap kura yeri!

TOKİ Trabzon Vakfıkebir 2. Etap'ta emekliye özel 47 daire satışa çıkarılıyor. Projede yüzde 12 peşinatla ödeme yapılabiliyor. İşte TOKİ Trabzon Vakfıkebir 2. Etap kura yeri...

ecrimisil ödeme yeri Haberi

ecrimisil ödeme yeri

Ecrimisil nereye ödenir?

Ecrimisil, mevzuatta; "Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminattır" şeklinde tanımlanıyor.


Hazine taşınmazlarından kiraya verilen, irtifak hakkı kurulan veya kullanma izni verilenlerin dışında kalanların fiilî durumları, İdarece hazırlanan program dâhilinde mahallinde tespit edilerek Yönetmelik eki olan "Taşınmaz Tespit Tutanağı" düzenleniyor. 


Bu tutanak kapsamında işgalin başlangıç tarihi, taşınmazın işgale veya kullanıma konu olan yüzölçümü, işgalcileri, kullanım amacı, ecrimisil takdirinde yararlanılabilecek bilgiler ile bilinmesinde yarar görülen diğer bilgilere yer veriliyor.


Hazine taşınmazlarının kişilerce işgale uğradığının tespit edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde "Taşınmaz Tespit Tutanağına" dayanılarak ecrimisil İdarece tespit edilir...