14 / 05 / 2024

ecrimisil ödemeleri nereye yapılır

ecrimisil ödemeleri nereye yapılır

Devlete ait olan hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, ecrimisil nereye ödenir?

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yattı! Evde bakım maaşı almak için aranan şartlar neler? Nereye başvurulur?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Mart ayı için evde bakım paraları hesaplara yatırıldı. Peki kimler evde bakım maaşı alabilir? Nereye müracaat yapılır? 

Aile destek ödemeleri aralık ayının kaçında yatıyor? Aile destek parası nereye yatıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyacı olan vatandaşlara belli bir ödeme tablosu çıkarmıştır. Bu destek ödemeleri bazı şartlara bağlıdır. İşte Aile destek ödemelerine dair araştırılanlar!

Kira ödemesi ertelenen otellerden alınacak kamu alacağı miktarı TBMM'de!

7319 sayılı Kanun'un 7. maddesi kapsamında kira ve ecrimisil ödemeleri ertelenen otellerden alınması gereken toplam kamu alacağı miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı ödemeleri nereye yapılacak?

Ruhsatsız ve kaçak yapılaşmayı kayıt altına alacak imar barışında başvurular alınıyor. Peki imar barışı ödemeleri nereye yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Emlak vergisi nereye ödenir 2018?

İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başlayan emlak vergisinde ödeme dönemi Kasım sonuna kadar devam ediyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir 2018?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında yer alan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Konut veya işyerini geçtiğimiz sene kiraya vererek gelir elde edenler bu sene kira gelir vergisi ödüyor. Vergide 2. taksit ödemeleri bu ay yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Değer artış kazancı vergisi nereye yatıyor?

İlk taksit ödemeleri Mart'ta yapılan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nereye yatıyor?

Kira gelir vergisi nereye yatıyor?

2017 yılı kira gelir vergisinde ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi nereye yatıyor?

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kira gelir vergisinde ilk taksit ödemeleri 1-31 Mart tarihleri arasında ödendi. Kira gelir vergisi 2. taksiti ödemesi ise 31 Temmuz'a kadar yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

ecrimisil ödemeleri nereye yapılır Haberi

ecrimisil ödemeleri nereye yapılır

Ecrimisil nereye ödenir?

Ecrimisil, mevzuatta; "Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminattır" şeklinde tanımlanıyor.


Hazine taşınmazlarından kiraya verilen, irtifak hakkı kurulan veya kullanma izni verilenlerin dışında kalanların fiilî durumları, İdarece hazırlanan program dâhilinde mahallinde tespit edilerek Yönetmelik eki olan "Taşınmaz Tespit Tutanağı" düzenleniyor. 


Bu tutanak kapsamında işgalin başlangıç tarihi, taşınmazın işgale veya kullanıma konu olan yüzölçümü, işgalcileri, kullanım amacı, ecrimisil takdirinde yararlanılabilecek bilgiler ile bilinmesinde yarar görülen diğer bilgilere yer veriliyor.


Hazine taşınmazlarının kişilerce işgale uğradığının tespit edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde "Taşınmaz Tespit Tutanağına" dayanılarak ecrimisil İdarece tespit edilir...