15 / 05 / 2024

ecrimisil ödemesi nereye yapılır

ecrimisil ödemesi nereye yapılır

Devlete ait olan hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, ecrimisil nereye ödenir?

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

Depremzede destek ödemesi yatmamış olanlar dikkat! Son kontroller için buraya gitmeniz gerek!

AFAD tarafından vaat edilen 10 bin TL'lik hane başı destek ödemesi yatmamış olan depremzedeler var. Peki desteğin yatması için nereye başvurmak gerekiyor?

Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. İlk defa tapu harcı yatıracak kişiler, “Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?” şeklinde soruya yanıt arıyor. İşte detaylar!

2022 Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık pasaport ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nasıl yapılır?

Yeni yıl ile birlikte pasaport harçlarına da zam gelecek. Peki 2022 pasaport harcı ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nereye yapılır?

Kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kira gelir vergisinde ilk taksit ödemeleri 1-31 Mart tarihleri arasında ödendi. Kira gelir vergisi 2. taksiti ödemesi ise 31 Temmuz'a kadar yapılıyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin ecrimisil ödemesi ertelendi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 6745 Sayılı Kanun ile kamu arazileri üzerindeki turizm tesislerinin ecrimisil ödemesi ertelendi..

Tapu harcı nereye yatar?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesine gerekli belgeler teslim ediliyor ve tapu harcı ödemesi de yapılıyor. Peki, tapu harcı nereye yatar?

Kira bedeli nereye yatırılır?

Bir ev ya da işyerinin kiraya konu olması halinde kiracıların kira bedelini nasıl ödemesi gerektiği, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile açıklanıyor. Peki, kira bedeli nereye yatırılır?

Emlak vergisi ödemesi nereye nasıl yapılır?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkuller için ödeniyor. Bu vergi gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödemesi nereye nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?

Emlak vergisi mükellefleri yıllık vergilerini senede iki taksitte ödeyebiliyor. 2015 yılı 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başlayacak. Peki, emlak vergisi 2. taksit ödemesi nereye yapılır?

Kira depozitosu nereye yatırılır?

Mal sahibi ile yapılan anlaşma sonucunda, kira sözleşmesi imzalamanız ve ilk kira ile birlikte depozito ödemesi yapılması gerekiyor. Peki, kira depozitosu nereye yatırılır?

Ecrimisil davası nereye açılır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalciden alınan tazminat oluyor. Ecrimisil talebi bir dava ile yapılabiliyor. Peki, ecrimisil davası nereye açılır?

Tapu harcı ödemesi nereye yapılır?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Gerçek alım satım bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı ödemesi nereye yapılır?

ecrimisil ödemesi nereye yapılır Haberi

ecrimisil ödemesi nereye yapılır

Ecrimisil nereye ödenir?

Ecrimisil, mevzuatta; "Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminattır" şeklinde tanımlanıyor.


Hazine taşınmazlarından kiraya verilen, irtifak hakkı kurulan veya kullanma izni verilenlerin dışında kalanların fiilî durumları, İdarece hazırlanan program dâhilinde mahallinde tespit edilerek Yönetmelik eki olan "Taşınmaz Tespit Tutanağı" düzenleniyor. 


Bu tutanak kapsamında işgalin başlangıç tarihi, taşınmazın işgale veya kullanıma konu olan yüzölçümü, işgalcileri, kullanım amacı, ecrimisil takdirinde yararlanılabilecek bilgiler ile bilinmesinde yarar görülen diğer bilgilere yer veriliyor.


Hazine taşınmazlarının kişilerce işgale uğradığının tespit edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde "Taşınmaz Tespit Tutanağına" dayanılarak ecrimisil İdarece tespit edilir...