27 / 04 / 2024

ecrimisile itiraz edilmesi

ecrimisile itiraz edilmesi

Ecrimisilde ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı? Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir? İşte yanıtı..

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022!

Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

Değerli konut vergisinde itiraz ve dava yolları!

Değerli konut vergisiyle ilgili tebligatlar mükelleflere gelmeye başladı. Burada özellikle alelacele yapılan konut değerlemelerinin doğru olup olmadığı tartışılıyor. Tespit edilen değerin yüksek olduğu düşünülüyorsa, 15 gün içinde itiraz edilmesi gerekiyor.

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi örneği!

Kentsel dönüşümde bir yapının riskli olarak tepit edilmesi halinde, maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi örneği..

Kentsel dönüşümde bir kişi itiraz ederse ne olur?

Bir yapının riskli olarak tespit edilmesi halinde, maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde bir kişi itiraz ederse ne olur?

Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

Tapuda harcın gerçek devir bedelinden daha düşük bir bedel üzerinden ödendiğinin tespit edilmesi halinde ilgili kimselere tapu harcı cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

18.madde uygulamasına itiraz dilekçesi örneği!

18. madde uygulaması yapılan alanlar ile ilgili itiraz ya da iptal davası açılabilmesi için planların askı müddetinin hitamından itibaren 30 gün içinde itiraz edilmesi gerekiyor. İşte, 18.madde uygulamasına itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisilde ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı? Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir? İşte yanıtı..

Ortaklığın giderilmesi davasına itiraz!

Gayrimenkule ortak olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması için açılan ortaklığın giderilmesi davasına itiraz edilir mi?

İnşaatlarda metrekare belirtme zorunluluğu kalktı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Çevre Bakanlığı’nın noterden arsa sahipleri ile müteahhitler arasında anlaşma yapılırken metrekare belirtilmesi şartına itiraz edilmesi sonucu geri adım atıldığını söyledi..

Tapu harcına itiraz edilir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemlerinde satış bedeli üzerinden tapu harcı oranında harç tahsil edilmesi isteniyor. Peki, ödenmesi istenen tapu harcına itiraz edilir mi? Tapu harcı cezasına itiraz edilir mi?

ecrimisile itiraz edilmesi Haberi

ecrimisile itiraz edilmesi

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisil azine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat oluyor.


Ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı?  Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir?


Ecrimisile itiraz süresi:

Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde ilgili İdareye dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor.


Ecrimisile itiraz dilekçesi örneği:


..........  Emlak  MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi: ././.. tarih  ve .. sayılı Ecrimisil İhbarnamesi


İlimiz, ... İlçesi, .........Mahallesinde bulunan ... ada ... parsel no.lu ...... m² yüzölçümlü Hazineyeait taşınmazın tamamını / ... m² sini .........