24 / 05 / 2024

Eczacı İşverenler Sendikası

Eczacı İşverenler Sendikası

Hazırlanan yeni yönetmeliğe göre iskan ruhsatı olmayan eczanelerin 18 ay sonra kapatılacağı duyuruldu...

İlaçtaki euro kuruna zam geldi, eczacılar yeterli bulmadı!

İthal ilaçların fiyatlandırmasında kullanılan euro kuruna bugün yüzde 30,5 zam geldi. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, artışın yeterli olmadığını bildirdi.

Asgari ücret için ilginç talep: "Zammı bize yansıtmayın"

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, kar marjı en az yüzde 15 seviyesine yükseltilmeden asgari ücrete yapılacak zammın akaryakıt bayilerine yansıtılmamasını istedi.

İlaç fiyatlarına yüzde 75'lik zam talebi!

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, güncel avro kurunun yüzde 40'ı olarak uygulanan 6,2925'lik ilaç kurunun yüzde 70'e çıkması için talepte bulundular. Bu doğrultuda talep gerçekleşirse ilaç fiyatlarına yüzde 75'lik bir zam olacak.

1.500 akaryakıt istasyonu kapanabilir!

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkan Yardımcısı Musa Ertaş yaptığı açıklamada ay sonuna kadar 1.500 akaryakıt istasyonunun kapanabileceğine değindi.

Nurten Saydan'dan eczacılar için kira desteği çağrısı!

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan yaptığı açıklamada, "Bağ-Kur, SSK prim desteği, vergi indirimi ve muafiyeti, kira desteği gibi konular da mutlaka hayata geçirilmelidir" dedi.

Kirada oturup evini kiraya verenler kira vergisi öder mi?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak; belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kirada oturup evini kiraya verenler kira vergisi öder mi?

İntema'nın Eczacıbaşı Yapı'daki payı yüzde 5,58'e ulaştı!

İntema'nın Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. ve Tic. A.Ş. sermayesindeki payı 20.02.2015 tarihi itibariyle %5,58 oranına ulaşmıştır.

İntema İnşaat, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nin paylarını aldı!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş., Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. ve Tic. A.Ş. payları alımı hakkında açıklama yaptı.

İntema İnşaat'ın Eczacıbaşı Yapı'daki payı yüzde 5,58'e ulaştı!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'nin Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. ve Tic. A.Ş. 'deki payı yüzde 5,58'e ulaştı.

ADÜAŞ'ın Bolu Ösenek'teki arsası Eczacı Yapı'nın!

Özelleştirme kapsamında kalan Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin Bolu Merkez Ösenek Mahallesi'nde yer alan 3 bin 758 metrekarelik arsası 532 bin TL teklifle Eczacı Yapı İnşaat'ın oldu...

İntema Eczacıbaşı Yapı Gereçleri pay alımını yayınladı!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş. tarafından Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Eczacıbaşı Yapı Gereçleri pay alımını yayınladı.

Uşak Seramik iş sendikası kararlarını yayınladı!

Uşak Seramik Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Uşak Seramik Sanayi A.Ş. Çimse iş sendikası kararlarını yayınladı.

Uşak Seramik iş sendikası için alınan kararları yayınladı!

Uşak Seramik Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Uşak Seramik Sanayi A.Ş. iş sendikası için alınan kararları yayınladı.

Eczacı İşverenler Sendikası Haberi

Eczacı İşverenler Sendikası
Eczacı İşverenler Sendikası, yeni yönetmelik taslağı hazırladı. Sendika Genel Başkanı Nurten Saydan hazırlanan taslağa göre ilçelerde, kasabalarda ve beldelerde imar planı yapılmayan yerlerde ya da iskan ruhsatı olmayan dükkanlarda, önceden açılmış eczanelerin 18 ay sonra kapatılacağı duyurdu. Saydan, Sağlık Bakanlığı'na yazı yazdıklarını ve 24 bin eczaneden kaçının bu nedenle kapatılma ihtimalinin bulunduğunu sorduklarını belirtti. Taslakta yer alan madde ile eczanesini kapatan kişinin ilçe içinde istediği kadar dolaşmasına ivin verildi. Ancak ilçe dışında sadece bir kez eczane açma hakkı...