19 / 05 / 2024

edebiyat temalı otel

edebiyat temalı otel

İzmir'de "edebiyat konseptli" ilk otelin sahibi yazar Gülşah Elinkbank edebiyatla bağını güçlendirmek için Aralarında A. H. Tanpınar'ın da bulunduğu 15 yazarın objeleriyle, onların adını taşıyan odalar tasarlamış..

David Beckham Çin'de otel açacak!

Eski İngiliz futbolcu David Beckham, önümüzdeki yıl Çin’in Macau bölgesinde Londra temalı devasa bir otel açacak.

Titanic Hotels'den Belek'e yeni golf oteli!

Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, " Belek’te golf temalı otel projemiz var. Üst segment golf hedef kitlesine hitap edecek yeni golf oteli projemiz için çalışmalarımız devam ediyor. " dedi.

Antalya Anfaş Hotel Equipment Fuarı'nda 10 adet otel oluşturulacak!

Antalya’da 27’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı’nda (Anfaş Hotel Equipment) 10 adet ‘Aşk’ temalı otel odası oluşturulacak.

Ilgaz Akbak Otel: Türkiye'nin ilk tuz temalı oteli!

Türkiye'nin ilk tuz temalı oteli sizleri bekliyor. Yapımında 10 ton tuz kullanılarak 30 bin metrekare alana inşa edilen otelin 15 bin metrekarelik açık otoparkı ile misafirlerimizin park sorununu ortadan kalkmıştır.

Konya Hich Otel Türkiye'nin en romantik oteli seçildi!

Dünyanın en saygın seyahat portallarından Tripadvisor 'ın Travellers Choice 2015 ödüllerinde "En iyi romantik oteller" kategorisinde Konya'dan, Mevlana temalı " Hich Otel " Türkiye birincisi seçildi.

Fettah Tamince: Antalya'da otel dışında bir şey yapılmıyor!

Antalya'da otel dışında başka bir şey yapılmamasını eleştiren Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamince, "Bankaya gidiyoruz, Temalı Park yapacağız kredi verin diyoruz. 'Kusura bakma otel yaparsan kredi var' yanıtını alıyoruz" dedi

Tuz terapi odasına sahip otel büyük ilgi görüyor!

Çankırı Ilgaz'da bulunan dinlenme tesisindeki otel, 10 ton tuzla inşa edilen 2 terapi odasıyla ilgi çekiyor. Uluslararası yol güzergahındaki otel Türkiye'de tuz temalı "ilk otel"

Roman yazmak için edebiyat konseptli otel tasarladı!

İzmir'de "edebiyat konseptli" ilk otelin sahibi yazar Gülşah Elinkbank edebiyatla bağını güçlendirmek için Aralarında A. H. Tanpınar'ın da bulunduğu 15 yazarın objeleriyle, onların adını taşıyan odalar tasarlamış..

İspanya'da ilk Twitter temalı otel hizmete açıldı!

İspanya’da dünyanın ilk Twitter temalı oteli açıldı. Sosyal medya tutkunları arasında trend olması beklenen otelde konaklayam konuklar, hashtag’lerle yönlendiriliyor, Twitter hesabı üzerinden iletişim kurmak mümkün...

California'da lego temalı otel inşa edildi!

3 katlı olarak inşa edilen legoland girişindeki otel 3 milyon lego şeklindeki tuğladan oluşuyor

Türkiye'nin ilk temalı parkı Landora, Ora AVM'de!

Ora AVM'de en büyük kapalı gösteri merkezi Ora Arena, fuarlar ve sergiler için Ora Convention, Türkiye'nin ilk temalı parkı Landora, dünyaca ünlü iki farklı otel markası Crowne Plaza ve Holiday Inn Express ve Ora Outlet gibi beş ayrı büyük merkez var

Koç Grubu Çukurhan'ı butik otel olarak 2010'da açıyor!

Koç Grubu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı Ankara Kalesi'ndeki Çukurhan'ı butik otel olarak 2010'da açacak

Fettah Tamince Lara Temalı Park Turizm'i kurdu!

Fettah Tamince, Rixos'un Hollanda ve Karayip merkezli şirketleriyle ortak Lara Temalı Park Turizm'i kurdu

edebiyat temalı otel Haberi

edebiyat temalı otel

Türkiye'de pek de tercih edilmeyen bir tür olan fantastik romanlarıyla edebiyata adım atan Gülşah Elinkbank aslında bir turizmci. Ancak edebiyata olan merakı nedeniyle işlettiği otelin odalarını edebiyatçılara tahsis etmiş. Otel 15 odadan oluşuyor. Odaların her birinde bir yazarın adı var. A.Hamdi Tanpınar, Ahmet Ümit, Oya Baydar gibi isimlerin özel eşyalarının da bulunduğu odalarda dilerseniz kalabiliyorsunuz. Elinkbank'la oteli ve kitabını konuştuk.


Yazıyla ilk ne zaman tanıştınız?


Ortaokul yıllarımdan bu yana yazıyorum. İlk yıllar polisiyeye meraklıydım. Öyküler yazıyordum. Öğretmenlerim annemi okula çağırıp 'Kızınız garip öyküler yazıyor' derdi. O zaman bırakmıştım. Üniversiteye kadar da bir daha yazmadım. Aslında iletişim fakültesi mezunuyum.


EL YAZILARINI İSTEDİM


Gazeteci olmayı düşünmediniz mi?


Üniversite son sınıftayken para kazanmak için iş bulmam gerekiyordu. Otelde resepsiyonda işe başladım. Bir süre sonra yönetici oldum. Üniversiteden...