29 / 04 / 2024

edirne 1. Murat Mahallesi son durum

edirne 1. Murat Mahallesi son durum

Edirne 1. Murat Mahallesi'ndeki çay bahçesine gelen Edirne Belediyesi ekipleri, kaçak yapının çevresine güvenlik şeridi çektikten sonra yıkımı gerçekleştirdi.

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul'da 1.5 milyon konutun da riskli olduğunu ve 600 bin konutun bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 

İstanbul'daki dönüşümün detayları belli oluyor! Murat Kurum: 2+1'ler 100 metrekare, 3+1'ler 120 metrekare olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Kurum, 2+1'lerin 100 metrekare, 3+1'lerin 120 metrekare olacağını açıkladı. 

Murat Kurum tek tek açıkladı: Gaziantep İslahiye'de afet konutları hızla yükseliyor! Teslimler 1 yıl sonra! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep İslahiye'de afet konutlarının hızla yükseldiğinive teslimlerin de 1 sene sonra yapılacağını belirtti. 

Murat Kurum: Afet konutları 1 yılda bitemezmiş, bitecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerde inşa edilecek kalıcı konutlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, konutların 1 senede biteceğini yineledi. 

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Murat Kurum: 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Depremden etkilenen illerimizden 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldığını söyledi.

Murat Kurum: 1,7 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda, "1,7 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik" dedi.

Murat Kurum: 1,7 milyon konutun dönüşümünü tamamladık!

MIPIM 2022 tanıtım toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1,7 milyon konutun dönüşümünü tamamladıklarını söyledi.

Murat Kurum: 1.3 milyon konut acil dönüşmeli!

Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1.3 milyon konutun acil dönüşmesi gerektiğini söyledi.

Murat Kurum: TOKİ eliyle 1 milyon 100 bin konut ürettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, TOKİ eliyle 2002 yılından şu ana kadar toplam olarak 1 milyon 100 bin konut ürettiklerini dile getirdi.

Edirne'de 5 bin 806 yeni konut inşa edildi!

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Edirne'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Edirne'mizde bugüne kadar toplam yatırım bedeli yaklaşık 1,1 milyar lira olan 5 bin 806 konutu sosyal donatılarıyla birlikte tamamladık" dedi.

Murat Kurum: Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesini 1,5 yıl içerisinde bitireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni 1,5 yıl içerisinde bitireceklerini söyledi.

Murat Kurum: 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm, diyoruz. Her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürmek için canla başla çalışıyoruz." diye konuştu.

edirne 1. Murat Mahallesi son durum Haberi

edirne 1. Murat Mahallesi son durum

1. Murat Mahallesi'ndeki çay bahçesine gelen Edirne Belediyesi ekipleri, çay bahçesi işletmesine bitişik kapalı alanlardaki sandalye ve masaları bahçeye çıkardı.


Ekipler, iş makinesi ile kaçak yapının çevresine güvenlik şeridi çektikten sonra yıkımı gerçekleştirdi.


Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri de burada hazır bulundu.


Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dinçer Asar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Zübeyde Hanım Parkı" olarak adlandırılan yerin belediyenin kiracısı olduğunu söyledi.


Kiracının bin 273 metrekare izinsiz inşaat yaptığını belirten Asar, "İçerisinde 32 metrekareden biraz büyük büfesi ve iki adet çardağa olması gerekmektedir. Ancak burada bin 273 metrekare, belediyeden izni olmayan ve ruhsatsız alanlar yapılmıştır. Bununla ilgili belediyeye ve savcılığa şikayetler gelmiştir." diye konuştu.


Mahkeme kararının yapıların "kaçak ve ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıkımın yapılması yönünde çıktığını aktaran Asar, "Mevcut kiracımızın kiracılığını sonlandırmak ile ilgili...