05 / 05 / 2024

Edirne Fatih heykeli

Edirne Fatih heykeli

2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul ve Edirne'de Fatih Sultan Mehmet'in heykelini dikmek üzere yarışma açacakmış. 7-10 metre arasında olması planlanan heykel İstanbul'da 3 yerden bir yere dikilecekmiş.

Edirne'ye Fatih Sultan Mehmet Müzesi yapılacak!

Edirne'de adına inşa edilecek müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırılacak.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı Saatli Medrese müze olacak!

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı medrese olarak bilinen Edirne'deki Saatli Medrese, 'Fatih Sultan Mehmet Müzesi' oluyor.

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Edirne Saatli Medrese açıldı!

Edirne'de, restorasyonu tamamlanan, Fatih Sultan Mehmet'in de eğitim aldığı Saatli Medrese açıldı.

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Enez Fatih Camisi'nin restorasyonu devam ediyor!

Edirne'de "Enez Ayasofyası" olarak da bilinen tarihi Enez Fatih Camisi'nin vakfiyesine uygun şekilde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Türbe üzerine düğün salonu yapılınca Edirne ayağa kalktı!

Edirne’de CHP'li belediyenin Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesinin üzerine düğün salonu yapması, büyük tepkilere yol açtı.

2005 yılında Boğaz'ın girişine Fatih heykeli!

2005 yılında Kadıköy Mendireği'ne 15 metre boyunda Fatih heykeli dikilecekmiş. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İstanbul'a dikmeyi planladığı heykel, Fatih'in hükümdar kişiliğini ve Fethi yansıtmayı amaçlıyormuş.

2005 yılında İstanbul ve Edirne'ye Fatih'in heykeli dikilecekmiş!

2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul ve Edirne'de Fatih Sultan Mehmet'in heykelini dikmek üzere yarışma açacakmış. 7-10 metre arasında olması planlanan heykel İstanbul'da 3 yerden bir yere dikilecekmiş.

Edirne'de tarihi köprüler trafiğe kapatıldı!

Edirne'de dün akşamdan bu yana devam eden yağış nedeniyle Tunca Nehri üzerinde bulunan Saraçhane, Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı.

Edirne'ye havalimanı inşa edilecek!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret eden Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan, bölgede yapılması planlanan havalimanı ile ilgili müjde verdi...

Edirne Sarayı turizme kazandırılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Edirne'de inşa ettirilen Osmanlı Sarayı'ndaki çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğü ve restorasyonun ardından Sarayın, Efes, Aspendos, Perge antik kentleri gibi ören yeri olarak turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Edirne Fatih heykeli Haberi

Edirne Fatih heykeli



2 kente Fatih heykeli


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açacağı yarışma sonunda, İstanbul ve Edirne'ye Fatih heykelleri dikilecek. Edirne'de heykelin yeri belirlendi, İstanbul'da 3 yer üzerinde duruluyor


ÖMER ERBİL İstanbul


     Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul ve Edirne'de Fatih Sultan Mehmet heykelleri dikmek üzere yarışma açacak. Bu yıl tamamlanması planlanan heykellerin boyu 7 - 10 metre olacak. Heykeller, Fatih Sultan Mehmet'in hükümdar kişiliğini ve İstanbul'un fethini yansıtacak.

     İstanbul'a yapılacak heykelin yeri henüz tespit edilemedi, Taksim Gezi Parkı, Sultanahmet Meydanı ve Sarayburnu seçenekler arasında yer alıyor. Heykel, Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Valilik ortaklığında yapılacak. Edirne'deki heykelse Trakya Üniversitesi...