03 / 05 / 2024

edirne havalimanı yapımı

edirne havalimanı yapımı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya’nın batısına da havalimanı yapılmasının planlandığını söyledi.

İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alınacak! TCDD tek tek açıkladı! Şimdi başvuru şartlarına bakın!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...

Suudi Arabistan'daki King Khalid Uluslararası Havalimanı'nın yapımı IC İçtaş İnşaat'a emanet!

Suudi Arabistan King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın mühendislik ve yapım ihalesini kazanan şirket IC İçtaş İnşaat oldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pistin yapımı mecliste!

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pistin yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Emecan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı'nın yapımı meclis gündeminde!

Çukurova Havalimanı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi (e-ihale )ihalesi yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi 22 Mayıs'ta!

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi ihalesi 22 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hastanelerin yapımına başlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye yapılacağını açıkladığı hastanelerin yapımına başlandı...

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

Edirne'de yapım karşılığı sınırlı ayni hak tesisi ihalesi!

Edirne İli Güney Edirne Katı Atık Birliği Başkanlığı tarafından yapım karşılığı sınırlı ayni hak tesis tedilmesi suretiyle işletilmesi işi ihale ediliyor. 

Keşan-Enez karayolunun yapımı TBMM'de konu oldu!

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, daha önce 3 kez soru önergesi hazırladığı Keşan-Enez karayolunun yapımını tekrar meclis gündemine taşıdı..

Edirne'de yapılan yatırım miktarı TBMM gündeminde!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2003-2016 yılları arasında Edirne'de yapılan yatırım miktarına ve sağlanan istihdama ilişkin olarak Bakan Eroğlu'na 4 soru sordu..

Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündeminde!

Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Enez’de yol yapım çalışmaları devam ediliyor!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Enezli üyeleri Şenol Kılıç ve Erol Açık, İl özel idare tarafından yol şube ekiplerinin, Enez’de yol yapım ve bakım kapsamında çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

edirne havalimanı yapımı Haberi

edirne havalimanı yapımı

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım "Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya’nın batısına da havalimanı yapılması düşünülüyor. Bunların da hizmete girmesiyle ’Her 100 kilometrede bir havalimanı’ hedefine ulaşılacak" dedi.


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de göreve başladığından bu yana Edirne’ye havaalanı yapılması için yetkililerle birkaç defa görüşmeler yaptığını belirterek, "DHMİ’nin Edirne’nin de aralarında bulunduğu 5 ile havaalanı yapılmasının planlandığını öğrendik. Bu bizi oldukça mutlu etti" ifadelerini kaydetti.

Öte yandan iç hatlarda 13 yıl önce sadece THY tarafından İstanbul ve Ankara’dan Türkiye’de 26 noktaya sefer yapılırken, Ordu-Giresun ve Selahaddin Eyyubi havalimanlarının da hizmete açılması ile birlikte 7 havayolu şirketi tarafından 55 noktaya uçuş gerçekleştirmeye başlandığı bildirildi. Dış hatlarda ise 108 ülkede 268 noktaya sefer düzenlenirken, havayolu filosundaki büyük gövdeli uçak sayısının...