07 / 07 / 2024

Edirne Kaleiçi yenileme

Edirne Kaleiçi yenileme

Yenileme sürecinde olan Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin sivil mimarlık örneği binasına Edirnekâri işlemeleri damga vuruyor. Bundan sonra sırada Kaleiçi’nin diğer sivil mimarlık örneği evleri var.

Edirne Valiliği Tiny House'lar ile ilgili açıklama yaptı!

Edirne Keşan'da tarım arazilerine izinsiz konulan 'tiny house' adlı taşınabilir evlerin tahliyesinde yaşanan olaylarla ilgili Edirne Valiliği suç duyurusu yaptı.

TOKİ Edirne projesi için yeni ihale tarihi belli oldu!

Dar ve orta gelirli aileleri uygun ödeme koşulları ile konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Edirne projesinin de yeni ihale tarihini açıkladı. TOKİ Edirne projesinde 156 adet konut yer alacak.

Tiny house sahibi olmak isteyenler dikkat! 3 seneye kadar hapis cezası açıklandı! 

Edirne Valiliği, tarlaları yasa dışı şekilde konaklama, barınma maksatlı yapıları konumlandıracak şekilde çalışmalar gerçekleştirenler hakkında suç duyurusu yaptı. 3 seneye kadar hapis cezası verilebiliyor. 

Edirne TOKİ 2023 projeleri yarın ihaleye çıkıyor! Tek bir ilçeye tam 449 konutluk iki yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne projeleri için yarın ihaleye çıkıyor. Projelerde toplam 449 konut yer alacak.

Çatalca Kaleiçi Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 191 ve 192 adalar arasında kalan tescil dışı alana ve Merkez ile Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

TOKİ Edirne projesi için Mart 2023 müjdesi geldi! Tam 142 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Edirne projesi için Mart 2023 müjdesi geldi... Tam 142 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Edirne 2023 projesi detayları...

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı değişikliğine itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 250 ada, 3 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı değişikliklerine itiraz askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri Bayıraltı Mevkii'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı. Ş.PLN askıya çıkarıldı.

TOKİ Edirne Hadımağa projesi için düğmeye bastı!

Dar gelirli ailelerin yüzünü güldüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne projesi için düğmeye bastı.

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip olan Kaleiçi Çarşısı, turizme kazandırılmak amacıyla aslına uygun olarak restore edilecek. 

Çatalca Kaleiçi Mahallesi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda! 

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Mahallesi, 250 ada, 3 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 27.01.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Edirne Kaleiçi yenileme Haberi

Edirne Kaleiçi yenileme

Edirnekari sanatının son ustalarından olan Halil Teksöz’ün elinden çıkan işlemeler tarihi ve mimarlık örneği yapı içerisinde yerlerini almaya başladı.


Kırkpınar Evi’nde köklü bir yenileme yaptıklarını belirten Genel Sekreter Mübeccet Güzey, “Kaleiçi semtinde bulunan bazı evlerin de restorasyonuna başlayacağız. Edirnekari, hem burada hem de diğer evlerde sergilenen en güzel eser olacak” ifadelerini kullandı.


Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Genel Sekreteri Mübeccet Güzey, Kırkpınar Evi’ni yenileme çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Binada geniş çaplı bir çalışma yaptıklarını aktaran Güzey, Edirnekari sanatının tarihi yapılarda yaşaması gerektiğini ifade etti.


Tarihi evler canlandırılacak


Kaleiçi’ndeki tarihi konakların ayağa kaldırılması konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Güzey, Kırkpınar’ın efsane ağalarının bölgede ev satın alıp restorasyon ettirmeye başladıklarını söyledi.


Edirnekari işlemelerinin, tarihi evlerde hayat bulacağını dile getiren Güzey, şunları belirtti: “Geçen yıl Türkiye’nin çeşitli yerlerinden...