06 / 05 / 2024

Edirne kaleiçindeki tarihi konak

Edirne kaleiçindeki tarihi konak

Edirne Valiliği’nin önceki dönemlerde kullandığı Kaleiçi’ndeki tarihi konak, Edirne Belediyesi tarafından ’Kadın Merkezi’ olarak düzenleniyor. ’Kadın merkezi’ olarak düzenlenen konağın bahçesinde belediye ekipleri tarafından çalışmalara başlandı.

TOKİ Edirne projesi için yeni ihale tarihi belli oldu!

Dar ve orta gelirli aileleri uygun ödeme koşulları ile konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Edirne projesinin de yeni ihale tarihini açıkladı. TOKİ Edirne projesinde 156 adet konut yer alacak.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Edirne Belediyesi'nden taksitle KDV'den muaf arsa fırsatı! Arsa almak isteyenler bu tarihi kaçırmayın!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez Barutluk'ta yer alan arsayı taksitle satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 12 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

Edirne'de KDV'den muaf, 3 taksitle iki arsa satılıyor! Arsa alacaklar aman bu tarihi kaçırmayın! 

Edirne Belediyesi, Edirne ili, Merkez ilçesi, Dilaverbey ve Şükrüpaşa Mahallelerinde yer alan 2 adet arsayı 3 taksitle satıyor. İşte ayrıntılar... 

Edirne'de 3 adet arsa satılıyor! Belediye tarihi resmen açıkladı! Arsa alacaklara müjde! 

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne ili, Merkez ilçesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki Edirne Merkez'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Edirne’de Balkan Tarihi Müzesi açılacak!

Balkan Savaşları sırasında Edirne savunma hattının en önemli askeri alanlarından biri olan Hıdırlık Tabya, müze olarak yenileniyor. 

Hükümlü ve tutuklular Edirne'deki tarihi yapıları restore ediyor!

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki tutuklu ve hükümlüler, Edirne Müze Müdürlüğü ve Edirne Vakıflar Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokoller doğrultusunda, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki (Mahmudiye Kışlası) kuleli giriş kapısını restore etti

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Edirne'de yıkılmayı bekleyen Gazi Mihal Bey Hamamı restore ediliyor!

Edirne'de 2'nci Murad Dönemi'nde, 1422 yılında inşa edilen 'vakıf eser' niteliğindeki Gazi Mihal Bey Hamamı, atıl durumuyla madde kullananlar ve definecilerin mekanı haline geldi. Yapı restore edilmeye hazırlanıyor.

Edirne'de tarihi Alipaşa Çarşısı'nın kapıları açıldı!

Edirne'de, koronavirüs tedbirleri altında kapatılan 5 asırlık Alipaşa Çarşısı, 50 gün sonra yeniden kapılarını açtı. Belediye ekiplerinin baştan aşağı dezenfekte edildiği tarihi çarşıya maskesiz esnaf ve müşteriler alınmayacak.

Edirne kaleiçindeki tarihi konak Haberi

Edirne kaleiçindeki tarihi konak

Edirne Valiliği’ne ait ’Eski Vali Konağı’ olarak kullanılan tarihi bina ile Edirne Belediyesi’ne ait Makedon Kulesi bitişiğindeki Doğu Roma İmparatorluğu’ndan kalma şehir surları kazı alanının takası iki kurum arasında 2015 yılının Ağustos ayında gerçekleştirilmişti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan daha önce de açıkladığı gibi bu binanın kadınlara yönelik hizmet vereceğini söyledi. Bu binada kadınların sağlık sorunlarına çare bulmak adına bir kapı olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Özellikle hukukçusuyla, psikoloğuyla, doktoruyla bir Kadın Sağlığı Merkezi haline getirip kadınlarımızın sosyal hayatta daha aktif hale gelebilmeleri, sahip oldukları haklardan daha fazla yararlanabilmeleri adına çalışmaya, hayatı, değer verdiğimiz kadınlarımız ile güzelleştirmeye devam edeceğiz. Tabi binamız geniş olduğundan sadece sağlık anlamında değil, burada kadınların becerilerine yönelik kurslar açılabilecek. Çeşitli aktivitelerle kadınların faydalanmaları anlamında hizmet verecektir”...