18 / 05 / 2024

Edirne Osmanlı darüşşifası

Edirne Osmanlı darüşşifası

Edirne’de, 1484 yılında Sultan II. Bayezit tarafından yaptırılan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası, bir buçuk yıl süren yenileme çalışmalarının ardından yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

Edirne'deki Osmanlı darüşşifası restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de Sultan 2. Bayezid Külliyesi'ndeki Sağlık Müzesi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ziyarete açıldı.

TOKİ Edirne projesi için yeni ihale tarihi belli oldu!

Dar ve orta gelirli aileleri uygun ödeme koşulları ile konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Edirne projesinin de yeni ihale tarihini açıkladı. TOKİ Edirne projesinde 156 adet konut yer alacak.

TOKİ Edirne Hadımağa 221 konut ihalesi yarın!

Dar gelirli aileleri düşük peşinatlarla konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne Hadımağa projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Edirne Hadımağa projesi için düğmeye bastı!

Dar gelirli ailelerin yüzünü güldüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne projesi için düğmeye bastı.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Uzunköprü'de tapular 9 Ocak'ta dağıtılacak!

Edirne Uzunköprü Belediyesi tarafından daha önce 3 Ocak 2019 Perşembe günü yapılacağı açıklanan dar gelirli vatandaşlara yönelik toplu dağıtım töreni hava muhalefeti nedeniyle 9 Ocak Çarşamba günü saat 15.00 tarihine ertelendi.

Üsküdar’daki İSKİ kazısında mimari kalıntılar bulundu!

Üsküdar’daki İSKİ kazı çalışmasında asfaltın 1 karış altından Osmanlı döneminden kalma konut, dükkân gibi mimari kalıntılar bulundu.

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Üsküdar Şehitler Çeşmesi 15 Temmuz'da açılacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15 Temmuz Şehitleri için Çengelköy girişine çeşme yapıldığını ve etrafına Bulgaristan'dan 15 bin Osmanlı gülü getirttiklerini söyledi.

Edirne Miniapark projesinde sona yaklaşılıyor!

Üç kıtaya yayılan Osmanlı İmparatorluğu’nun büyük mimarı; Mimar Koca Sinan’ın Dünyada ve Türkiye’de bulunan 99 eserini Edirne’de buluşturacak olan “Mimar Sinan’ın Eserleri Parkı; Miniapark Projesi”nde sona yaklaşıldı

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi'nde ödül!

Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde önemli bir yere sahip olan Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi ile bu yıl 7'nci kez düzenlenen Altın Havan Ödülleri'nde Sosyal Sorumluluk Ödülünün sahibi oldu.

Edirne Osmanlı darüşşifası Haberi

Edirne Osmanlı darüşşifası

Külliye, Sultan II. Bayezit tarafından, 1484 yılında yaptırıldı. Külliyede 1878 yılına kadar bütün hastalara açık olan Darüşşifa, bu tarihten sonra sadece akıl ve ruh hastalarına hizmet vermeye başladı. Darüşşifa’da, su sesi ve müzikle tedavi de uygulanıyordu.


Savaşlar ve işgaller sonucunda 1915 yılında kapılarını kapattı. Harabeye dönen Darüşşifa, 1984 yılında Trakya Üniversitesi’ne devredildi ve restorasyon çalışması başlatıldı. 1996 yılında tamamlanan restorasyondan sonra sağlık müzesine dönüştürüldü. 2000 yılında içi düzenlenen müze, 15 yıl boyunca hizmet verdi. Zaman içerisinde yıpranan II. Bayezit Sağlık Müzesi’nin yenilenmesi için 21 Aralık 2013 tarihinde, Abdi İbrahim ile Trakya Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Hazırlanan proje, yaklaşık bir buçuk yılda uygulandı ve müze, yeni yüzüyle hizmete açıldı. Müze yaklaşık 2 milyon liraya restore edildi.


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Sultan...