04 / 05 / 2024

edirne sarayında kazı çalışması

edirne sarayında kazı çalışması

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Edirne Sarayı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özer, saraydaki kazı çalışmalarının yeniden başlayacağını bildirdi.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Topkapı Sarayı'na kazıklar çakıldı, kayma durduruldu!

Topkapı Sarayı Müzesi’nin Sarayburnu tarafına bakan ve denize doğru kaydığı tespit edilen yamacına istinat duvarı yapıldı. Ayrıca aynı yamaca 578 adet mini kazık çakıldı...

Edirne Sarayı'nı ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor!

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, "Çalışmalar çok hızlı bir biçimde devam ediyor. Biz de özel idare olarak, hükümetimize ve kamu kuruluşundaki yetkililere gerekli katkıları vermeye çalışıyoruz" diye konuştu...

II. Wilhelm'in torunları Cecilienhof Sarayı'nda yaşamayı talep ettiler! 

Son Alman İmparatoru ve Prusya Kralı II. Wilhelm'in soyundan gelen Hohenzollern ailesi Potsdam'da bulunan Cecilienhof Sarayı'nda yaşama hakkı talep etti. 

Topkapı Sarayı’ndaki restoran büyüyor!

Topkapı Sarayı'nda bulunan Karakol Restoran'da büyütme çalışması başlatıldı. Restoran eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yeğeni Emre Kocadağ tarafından işletiliyor. 

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor!

Marmaris Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı yazlık sarayının inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Koydaki yerleşkeye havuzlu vilların yapıldığı iddia edildi.  

İzmir Narlıdere-Fahrettin Altay Metrosu’nda son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına devam ettiği Narlıdere Metrosu'nda kazı çalışmalarına hız kazandıracak TBM adı verilen iki adet dev tünel açma makinesinden ilki yer altına indirildi.

Çırağan Sarayı bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu!

Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören, ile merhum iş adamı Hasan Kalyoncu'nun oğlu Haluk Kalyoncu hafta sonu Çırağan Sarayı'nda dünya evine girecek. Çiftin düğününün olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Saray'ın bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu.

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

edirne sarayında kazı çalışması Haberi

edirne sarayında kazı çalışması

Prof. Dr. Mustafa Özer, Trakya Üniversitesinde düzenlenen 38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, Osmanlı tarihi boyunca önemini koruyan Edime Sarayı’na bağlı birçok tarihi yapının aslına uygun şekilde yeniden yapıldığını belirtti. Edirne Sarayı’nın, Tunca Nehri’nin batısındaki alanda, II. Murad’ın saltanatının son yıllarında, 1450’de inşa edilmeye başlandığım ve hemen her dönemdeki ilave ve onaranlarla büyük bir kompleks haline geldiğim anlatan Özer, Osmanlı dönemi kanalizasyon sistemi, saray mutfağına ait araç-gereçlerin yanı sıra Hürrem Sultan’ın kullandığı parfüm şişelerinin de bulunduğu Edirne Sarayındaki kazı çalışmalarına kısa süre içerisinde yeniden başlanacağım söyledi. İnşa edildiği tarihten 19. yüzyıl sonlarına kadar Osmanlı- Rus Savaşı, Balkan Savaşları, IV. Mehmed’in sünnet şöleni gibi pek çok tarihi olaya tanıklık eden Edirne Sarayı’nın, özellikle Osmanlı-Rus ve Balkan savaşları...