01 / 05 / 2024

edirne sedef kule ne zaman bitecek

edirne sedef kule ne zaman bitecek

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, 2009 yerel seçimlerinde Yıldırım Mahallesi'ne yapmayı vaadettiği 155 metre yüksekliğindeki 'Sedefkule'yi yapamadığı yönündeki eleştirilere, "Yapamazsam adımı 'Hamdiye' yapacağım" yanıtı verdi...

Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesiyle o süre 1,5 saate iniyor!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba yaptığı açıklamada Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesindeki çalışmalar tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arasındaki yük taşıma süresinin sekiz saatten üç buçuk saate, yolcu taşımacılığının ise üç buçuk saatten bir buçuk saate ineceğini belirtti.

Halkalı-Kapıkule arası 4 saatten 1 saat 20 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Asya-Avrupa koridorunun ilk parçası olan Halkalı-Kapıkule demiryolu projesiyle ilgili ''Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya; yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya düşecek'' dedi.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi için İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de birçok noktada acele kamulaştırma işlemleri yapılacak...

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı ne zaman bitecek?

Edirne'yi uçuracak denilen "Halkalı-Kapıkule Demiryolu/Hızlı Tren Projesi" 6 yıldır proje aşamasında. Proje gelecek ay, "İnceleme Değerlendirme Komisyonu'nda (İDK) değerlendirilecek.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi 3 yılda tamamlanacak!

İstanbul’la Edirne arasını 1 saate indirecek 'Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren’ projesi ile Halkalı istasyonundan başlayacak 11 duraklı hat, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’den geçerek Bulgaristan sınırına bağlanacak.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı 2020'ye kadar tamamlanacak!

"Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı" projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Projeye göre hızlı tren hattının 62 kilometresinin Kırklareli sınırlarında bulunduğunu belirten Peker, hattın Halkalı İstasyonu'ndan başlayarak Edirne'ye kadar ulaştığını kaydetti

Edirne Hızlı Tren Projesi'nin ÇED toplantısı yapıldı!

Edirne’de, İstanbul Halkalı ile Edirne-Kapıkule arasındaki 229 kilometrelik rotada sefer yapacak Hızlı Tren Projesi’yle ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında toplantı gerçekleşti.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı için toplantı yapılacak!

İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne İlleri ve İlçelerinden geçecek “Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı” projesiyle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için halkın katılım toplantısı yapılacak.

Halkalı Edirne tren projesi hangi bölgeleri kapsayacak?

TCDD, İstanbul Halkalı'dan kalkıp Tekirdağ, Kırklareli şehirlerinden geçip Edirne Kapıkule'ye ulaşacak tren hattı için startı verdi. 229 kilometre uzunluğa sahip olacak dev hat üzerinde çalışacak trenler saatte 200 kilometre hız yapacak.

Kapıkule TIR Parkı projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi!

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı ’nda yapılması planlanan ‘ Kapıkule TIR Parkı ’ projesinin temel atma töreni yapıldı. TIR Parkının temel atma törenine, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

Edirne Kapıkule TIR Parkı'nın temeli atıldı!

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda yapılması planlanan ‘Kapıkule TIR Parkı’ projesinin temel atma töreni yapıldı. Rıfat Hisarcıklıoğlu, uzun TIR kuyruklarının Edirne’de oluşturduğu çağ dışı görüntülerin artık ortadan kalkacağını söyledi.

Yüksek hızlı tren sınıra gidiyor!

Lütfi Elvan, "Biz bu yıl İstanbul'u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule'ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.

İstanbul'dan Bulgaristan'a yüksek hızlı tren!

Lütfi Elvan, "Biz bu yıl İstanbul’u Bulgaristan sınırına-Edirne Kapıkule’ye bağlayan yüksek hızlı tren projesinin ihalesine de çıkmak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapıyor" dedi.

edirne sedef kule ne zaman bitecek Haberi

edirne sedef kule ne zaman bitecek

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 2009 yerel seçimlerindeki adaylık sürecinde, tekrar başkan seçilmesi durumunda Edirne’nin yanı sıra komşu ülkeler Bulgaristan ve Yunanistan ’dan da görülecek 155 metre yüksekliğinde, içinde eğlence merkezi, mağazalar, restoran ve seyir yeri ile gölet olacak ve adının Sedefkule konulacağı bir kule yaptıracağını söylemişti. Aradan geçen 4 yıl içinde bu projenin hayata geçmemesi üzerine kendisine 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerdeki adaylar tarafından eleştiri gelmişti. Bunun üzerine Sedefçi, bugün Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında bu eleştirilere cevap verdi. Sedefçi, şunları söyledi: 


"Vaatlerimden biri de Yıldırım Mahallesi’ne kule yapmaktı. Kuleyi yapmak için ihale kararı aldık 2 sene önce. İhale ilanlarını yaptık o anda Sayıştay denetçileri geldiler ve soruşturma açtılar 'Kuleyi nasıl yapıyorsunuz?' diye. Yasal boyutta Sayıştay denetçilerinin...