15 / 05 / 2024

edirne şehir ormanları

edirne şehir ormanları

Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasından geçen Meriç ile Tunca nehirleri, suyun, yeşilliğin ve tarihi köprülerin oluşturduğu doğal bir mekan. Meriç ve Tunca kenarında yeni şehir ormanının kurulması için de ilk adım atıldı...

Eskişehir'deki 3 katlı bina ile Edirne'de 2 adet Hazine arsası satılıyor! 

Eskişehir'de yer alan 3 katlı karkas bina ile Edirne'de yer alan Hazine arsaları satılıyor. Peki karkas bina ile arsanın fiyatı ne kadar? İhaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar... 

Edirne'ye 12 yeni müze müjdesi!

Şehir merkezinde 9 müzenin bulunduğu Edirne'de gelecek yıl 12 müze daha açılacak.

Sultangazi Millet Bahçesi hizmete açıldı! 

Bir süredir yapımı devam eden Sultangazi Şehir Ormanları’nın hemen yanı başında yapılan Sultangazi Millet Bahçesi hizmete açıldı. Proje 96 bin metrekarelik alanı kapsıyor. 

Edirne-İstanbul hızlı trenin inşaatı başlıyor!

Çatalca'ya çok güzel projeler ve hizmetler yapacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çatalca'dan geçen Edirne-İstanbul hızlı treninin inşaatının başladığını söyledi.

Türkiye'nin emlak şampiyonu Edirne oldu!

Türkiye'de bu yılın ilk 9 ayında en çok değerlenen şehir Edirne oldu. Edirne'de satılık konut metrekare fiyatları 1.769 TL'ye çıktı...

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nden yeni eylem!

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri gölet ve çevresindeki park alanının imara açılmasına karşı dün yeni bir eylem gerçekleştirdi. Eyleme Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Kent Savunması, Validebağ Gönüllüleri, Mimarlar Odası da destek verdi.

Kadir Topbaş'tan Edirne'ye yatırım sözü!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Edirne’nin ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Birlik ve kardeşlik mesajları veren Kadir Topbaş, ziyaret ettiği belediyelere yatırım sözü verdi ve bazı açılışlar yaptı.

Nevşehir'de Bereket Ormanları projesi hayata geçirildi!

Nevşehir 'de oluşturulan Gönül Elçileri Bereket Ormanı 'na ilk fidanı Vali Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan dikti.

Kuzey Ormanları Savunması, 3. havalimanı için rapor hazırladı!

Gezi direnişinin ardından oluşan Kuzey Ormanları Savunması, yapılması planlanan 3. havalimanı ile ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre, havalimanı projesi aslında bir şehir kompleksi.

Eski Edirne Asfaltı Çilingir Yolu arası viyadükleri için imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Arnavutköy İlçesi, Eski Edirne Asfaltı Çilingir Yolu Arası Viyadükleri ile Bağlantı Yolları Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Bursa longoz ormanları turizme kazandırılacak!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan belgeselin ilçedeki galası büyük ilgi gördü.

Eskişehir'e Bir Kan Bir Fidan hatıra ormanı kuruldu!

Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ı arasında yapılan protokol gereği, 81 ilde kurulacak olan ‘’Bir Kan Bir Fidan’’ hatıra ormanlarının biri de Eskişehir’de kuruldu.

İstanbul'da koru ve kent ormanlarının ihalesini Akdeniz Güvenlik kazandı!

Akdeniz Güvenlik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve İstanbul genelindeki yeşil alanlarda, koru ve kent ormanlarının ihalesini aldı. Şirket cirosunun yüzde 75'i büyüklüğündeki ihaleyle 1200 personel istihdam edilecek.

edirne şehir ormanları Haberi

edirne şehir ormanları


Meriç ve Tunca kenarında yeni şehir ormanının kurulması için ilk adım atıldı.


Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasından geçen Meriç ile Tunca nehirleri, suyun, yeşilliğin ve tarihi köprülerin oluşturduğu doğal bir mekan. Bu nedenle şehir halkı ve dışarıdan gelenler, fırsat bulduklarında doğal mekanlara akın ediyor. Özellikle hafta sonlarında iki nehrin kıyısındaki doğal alanlar insanlarla dolup taşıyor.


Doğanın güzelliklerini dört mevsim ayrı sunan bölgede İzzet Arseven Kent Ormanı, çok sayıda kamu kurumlarına ve özel şirketlere ait tesisler bulunuyor. Vatandaşın daha rahat nefes alabilmesi için önemli bir adım atıldı. Nehirlerin kenarında bulunan ve kamulaştırılmış 38 hektarlık alanda yeni şehir ormanı kurulacak. 8 bin adet fidanın ilk partisi Edirne Valisi Hasan Duruer, DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, Orman İşletme İstanbul Bölge Müdürü Zekeriya Mere,...