14 / 05 / 2024

edirne şehitliği nerede

edirne şehitliği nerede

Edirne’de 1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan 1946’ya kadar defnedilen 52 bin şehidin bulunduğu alan yeniden şehitlik olarak inşa ediliyor. Türkiye'nin 2. büyüklüğü şehitliği için 5 bin 5 askerin yakınına ulaşıldı.

TOKİ Edirne projesi için yeni ihale tarihi belli oldu!

Dar ve orta gelirli aileleri uygun ödeme koşulları ile konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Edirne projesinin de yeni ihale tarihini açıkladı. TOKİ Edirne projesinde 156 adet konut yer alacak.

Tiny house sahibi olmak isteyenler dikkat! 3 seneye kadar hapis cezası açıklandı! 

Edirne Valiliği, tarlaları yasa dışı şekilde konaklama, barınma maksatlı yapıları konumlandıracak şekilde çalışmalar gerçekleştirenler hakkında suç duyurusu yaptı. 3 seneye kadar hapis cezası verilebiliyor. 

Edirne TOKİ 2023 projeleri yarın ihaleye çıkıyor! Tek bir ilçeye tam 449 konutluk iki yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne projeleri için yarın ihaleye çıkıyor. Projelerde toplam 449 konut yer alacak.

TOKİ Edirne projesi için Mart 2023 müjdesi geldi! Tam 142 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Edirne projesi için Mart 2023 müjdesi geldi... Tam 142 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Edirne 2023 projesi detayları...

En ucuz iPhone13 Pro Max 512 Gb nerede! Haberin detaylarına bakmadan almayın! İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi

iPhone’dan başka telefon kullanmam diyenler, iPhone 14 tam bir servet değerinde iPhone 13 Pro Max neyime yetmiyor diyenler bu haber tam size göre. Peki en ucuz iPhone 13 Pro Max’i nerede bulabilirsiniz? İşte cimri.com’a göre en ucuz iPhone 13 Pro Max 512 Gb Akıllı Telefon bulabileceğiniz mağazalar.

TOKİ Edirne Hadımağa projesi için düğmeye bastı!

Dar gelirli ailelerin yüzünü güldüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne projesi için düğmeye bastı.

TOKİ Kocaeli 2020 kura çekilişi nerede yapılacak?

TOKİ’nin Kocaeli'nde yapacağı 3 bin sosyal konutun kura çekiminin nerede ve saat kaçta yapılacağı belli oldu. TOKİ Kocaeli kura çekim tarihinin geçtiğimiz ay belli olması ile vatandaşlar, TOKİ Kocaeli 2020 kura çekilişi nerede yapılacak? sorusunun yanıtını merak etmeye başladı...

TOKİ 100 bin konut Kocaeli kura yeri ve saati!

TOKİ 100 bin konut Kocaeli kura yeri ve saati haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Kocaeli 2020 kura çekilişi nerede? İşte TOKİ 100 bin konut Kocaeli kura yeri ve saati...

TOKİ Ankara Sincan Saraycık 2020 kura çekilişi nerede yapılacak?

TOKİ Ankara Sincan Saraycık 2020 kura çekilişi nerede yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Saraycık TOKİ'de 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tiplerine yer veriliyor.

TOKİ Ankara Sincan Saraycık 2020 kura yeri ve saati!

TOKİ Ankara Sincan Saraycık 2020 kura yeri ve saati haberimizde yer alıyor. Sincan TOKİ kura çekilişi nerede yapılacak? TOKİ Saraycık kura saati 2020...

TOKİ Muğla 100 bin konut kura yeri ve saati 2020!

TOKİ Muğla 100 bin konut kura yeri ve saati 2020 haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Muğla 2020 kura çekilişi nerede yapılacak? TOKİ Muğla 100 bin konut kura saati kaç? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Edirne Devlet Konuk Evi hizmete açıldı!

Edirne Valiliği tarafından himayelerinde yer alan tarihi konakların turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürlüğünce restore edilen Devlet Konuk Evi, faaliyete başladı.

Edirne TOKİ başvuruları 21 Ocak'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne projesi için başvurular 21 Ocak 2019 tarihi itibariyle kabul edilecek.

edirne şehitliği nerede Haberi

edirne şehitliği nerede

93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı’ndan itibaren şehit olan 52 bin askerin istiratgahı 70 yıl sonra yeniden şehitlik oluyor. Yarın açılışı yapılacak Türkiye’nin 2. büyük şehitliği için 5 bin 5 şehidin yakınına ulaşılarak davet gönderildi. 


Türkiye’nin ikinci büyük şehitliği Edirne’de yapıldı. Türk Şehitliklerini İmar Vakfı, Edirne Askeri Hastanesi bahçesine 1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan 1946’ya kadar defnedilen şehitlerin bulunduğu alanı yeniden inşa etti. Şehirdeki tüm askeri ve yazılı kaynakları araştıran vakıf, ismine ulaştığı 5005 şehidin halen yaşayan torunlarına yazı yazarak şehitliğin açılışına davet etti. 67 şehit yakınının gözleri dolarak kendilerine cevap yazdığını söyleyen Vakıf Başkanı Doğan Özyiğit, şunları söyledi:


“Osmanlı İmparatorluğu’nun son yılları savaşlarla geçmiş. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile birlikte bu alanda 52 binin üzerinde şehidin yattığını düşünüyoruz. Dua edecek bir mezarlarının...