29 / 04 / 2024

edirne selimiye camii

edirne selimiye camii

Osmanlı mimarisinin en önemli yapılarından, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, kapsamlı restorasyondan geçirilecek. Restorasyon sonucunda Selimiye Camisi'nde zamanla oluşan yıpranmalar giderilecek.

Edirne Selimiye Camii'nin restorasyonu ne kadar sürecek?

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin simgesi ve Türk İslam sanatının zirvesi Selimiye Camisi'nin restorasyonunun 4-5 yıl sürebileceğini söyledi.

Çorum Akşemseddin Camii gelecek ay hizmete açılacak!

Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Edirne’deki Selimiye Camii’nin bir benzeri Çorum’da inşa edildi. Bölgenin en büyük camilerinden olan ve 7 yılda tamamlanan Akşemseddin Camii, gelecek ay hizmete açılacak.

Edirne Selimiye Camii'nin görüntüsünü engelleyecek yapılara izin verilmeyecek!

Edirne Belediye Meclisi' nden, özellikle tarihi yapıları barındıran kentler için de emsal niteliğinde bir karar çıktı. Mimar Sinan'ın inşa ettiği ve "ustalık eserim" diye nitelediği Selimiye Camii'nin görüntüsünü engelleyecek yapılara izin verilmeyecek.

Türkiye'nin emlak haritası II

Anadolu Ajansı Yurt Haberler Servisi'nin çıkardığı Türkiye emlak haritasının diğer ayrıntılarını öğrenmek için tıklayın!

Depreme zemin hazırlama!

Edirne'de Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ diyerek inşa ettiği ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki tarihi Selimiye Camii’ndeki incelemeler sonucunda, geçmiş dönemlerdeki depremlerden hiçbir zarar görmediği ortaya çıktı. Önümüzdeki olası büyük depremlere de dayanıklı olduğu belirlendi.

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi tamam!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, "Edirne'deki en önemli vakıf eserlerinden Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi hazır. Niyetimiz bu sene içerisinde başlayabilmek" ifadelerini kullandı...

Selimiye Camisi 2019'da restorasyona alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarfından son 20 yılda 5 bin 220 civarında restorasyon yapıldı. Edirne ile ilgili de projemiz yakın bir tarihte yapılacak, 2019 yılı içinde Selimiye Camisi'nin restorasyonuna başlayacağız." dedi...

Edirne'de görüntü kirliliğine izin yok!

Edirne Valisi Özdemir, Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu ve "altın üçgen" olarak tanımlanan alanda görüntü kirliliğine neden olan yapılara izin verilmeyeceğini ifade etti...

Selimiye Camisi'nin restorasyonu ramazandan sonra başlayacak!

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, "Ramazan ayının sonrasında Selimiye Camisi'nde restorasyon uygulamasına başlayacağız. Bu konuda çok titiz çalışmalar gerçekleştirmekteyiz." diye açıklama yaptı. 

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Selimiye Camii'nin silüeti tehlike altında!

Mimar Sinan'ın 'ustalık eseri' Selimiye Camii'nin önündeki Yemiş Kapanı Hanı'nın korunması kararı, Kültür Varlıklar Yüksek Kurulu'nda iptal edildi.  

Selimiye Camisi'ne kapsamlı restorasyon!

Edirne’deki Selimiye Camisi için kapsamlı bir restorasyon yapılacak. Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'ne en son 1982 yılında kapsamlı bir restorasyon yapılmıştı..

Selimiye Camisi'nin silüetini bozacak yapıya izin verilmiyor!

Selimiye Camisi'nin silüetini bozan yapılara kesinlikle izin verilmediğinin altını çizen Edirne Belediye Başkanı Gürkan "Selimiye Camisi silüeti ile ilgili yaptığımız bir simülasyonumuz var." dedi.

edirne selimiye camii Haberi

edirne selimiye camii

Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nde restorasyonun çalışmalarına proje anlamında 3 yıl önce başlandığını anlattı.


Rölöve projesinin Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca onaylandığını belirten Güneren, restitüsyon ve restorasyon projelerinin de yüzde 80 tamamlandığını söyledi.


Projelerin onaylanmasının ardından Selimiye'de esaslı bir restorasyona başlanacağını vurgulayan Güneren, restorasyonla Selimiye Camisi'nde görülen ve zamanla oluşan yıpranmaların giderileceğini aktardı.


Osman Güneren, restorasyon kapsamında, zeminin ve elektrik tesisatı, ısıtma ve soğutma tertibatının elden geçirileceğini ifade ederek, "İnceleme sonucunda camide statik açıdan bir sorun olmadığını gördük, bu sevindirici. Restorasyon projesinin kurul tarafından da onaylanması sonrası çalışmalara yıl sonunda başlamayı planlıyoruz" dedi.


Çevresel ve meteorolojik etkiler nedeniyle minarelerde bozulmalar tespit edildiğini vurgulayan Güneren, bu nedenle restorasyona minarelerden...