18 / 05 / 2024

Edirne Su Terazisi Nekropol Alanı

Edirne Su Terazisi Nekropol Alanı

Edirne Enez ilçesine bağlı Gaziömerbey Mahallesi'nde bulunan Roma Dönemi Yol Kalıntısı’nın, 2863 sayılı yasa kapsamına giren özellikler taşıması nedeniyle ekli paftada belirlenen koordinatlı sınırları itibariyle 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tesci

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Edirne'de her yağmurda sular altında kalan evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21  aileye konteyner evler tahsis edildi.

Belediye müjdeyi verdi: Konutlarda kullanılan su fiyatlarına yüzde 30 indirim!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Aralık tarihinden itibaren su fiyatlarının yüzde 30 azaltılacağını açıkladı.

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Kanal Edirne'nin şu anda yüzde 95'i bitti" dedi.

Edirne'deki nehir taşkınları Kanal Edirne ile son bulacak!

Bulgaristan'dan doğan nehirler, "havza özellikleri" ve "Bulgaristan'ın baraj işletmelerinin çok su tutması" nedeni ile yağışlı havalarda zaman zaman Edirne'de taşkın oluşturuyor.

Kanal Edirne projesinin yüzde 90'ı tamamlandı!

Edirne’de, Yunanistan ile sınırı oluşturan ve her yıl taşkınlarla gündeme gelen Meriç Nehri’nde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından başlatılan 7 bin 800 metrelik ‘Kanal Edirne’ projesinin 7 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı.

Edirne'de 18 tesisin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Edirne'de inşa edilecek 18 tesisin temel atma törenine katıldı. Eroğlu, tesislerin maliyetinin 199 milyon lira olduğunu açıkladı.

Kanal Edirne Projesi'nde çalışmalar ne durumda?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kanal Edirne Projesi'ne ilişkin "Baypas kanalıyla Meriç Nehri'ni taşkınlara karşı rahatlatmış olacağız" dedi.

Edirne su hattı onarım çalışmaları başladı!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'ye içme suyu taşıyan ana borularda meydana gelen patlağın, onarım çalışmalarını yakından görmek için Süloğlu'nun Küküler mevkiine gitti.

İstanbul'da 3 ilçeye 12 saat su verilemeyecek!

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi Eski Edirne Asfaltı’nda yer alan isale hattında branşman bağlantı çalışmaları yapılması nedeniyle Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Sultangazi'nin bazı bölgelerine, 11-12 Mayıs tarihleri arasında 12 saat su verilemeyecek.

Edirne'de altyapı malzemeleri yenileniyor!

Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Edirne Halkı'nın su kesintilerinden dolayı mağduriyetlerinin en aza indirmek için, birçok önemli noktadaki vana ve boruları, son sistem malzemelerle yeniliyor.

Edirne Belediyesi içme suyu hatlarını yeniliyor!

Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Edirne halkının su kesintilerinden dolayı mağduriyetlerinin en aza indirmek için birçok önemli noktadaki vana ve boruları, son sistem malzemelerle yeniliyor.

Karağaç Tahliye Kanalı Edirne'yi su baskınlarından koruyacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Edirne’de inşa edeceği dev Karağaç Tahliye Kanalı ile yağışlardan ve kar erimelerinden dolayı yaşanan su baskınlarının önüne geçecek.

Karaağaç Tahliye Kanalı ile su baskınlarının önüne geçilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Edirne’de inşa edeceği dev Karaağaç Tahliye Kanalı ile yağışlardan ve kar erimelerinden dolayı yaşanan su baskınlarının önüne geçecek.

Edirne Su Terazisi Nekropol Alanı Haberi

Edirne Su Terazisi Nekropol Alanı


Kültür ve Turizm Bakanlığından:


EDİRNE KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU KARAR

                                                                                                                22.01.626

Toplantı Tarihi-No     : 26.09.2014 -114                                              Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No     : 26.09.2014 – 1961                            ...