30 / 04 / 2024

Belediye müjdeyi verdi: Konutlarda kullanılan su fiyatlarına yüzde 30 indirim!

Belediye müjdeyi verdi: Konutlarda kullanılan su fiyatlarına yüzde 30 indirim!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Aralık tarihinden itibaren su fiyatlarının yüzde 30 azaltılacağını açıkladı.



Son dakika haberine göre, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Aralık tarihinden itibaren su fiyatlarının yüzde 30 azaltılacağını açıkladı.

Gürkan, belediye meclisinin olağanüstü toplanacağını ve su fiyatlarının tek gündem maddesi olacağını ifade etti. Yapılan değerlendirmeler kapsamında alınan kararla, meskenlerde kullanılan suyun fiyatı yüzde 30 indirilecek ve 2024 senesine kadar bu fiyatlar üzerinde herhangi bir artış olmayacak.

Söz konusu indirim ile vatandaşların ekonomik krizde biraz olsun rahatlamaları hedefleniyor.

EDİRNE'DE SUYA YÜZDE 30 İNDİRİM

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,1 Aralık'tan itibaren su fiyatlarının yüzde 30 azaltılacağını belirtti.

Gürkan, Edirne Belediyesinde makam odasında gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye meclisinin 17 Kasım tarihinde olağanüstü toplanacağını kaydetti.

Meclisin tek gündeminin su fiyatları olacağını ifade eden Gürkan, "Su fiyatları ile ilgili yeni bir karar alacağız ve 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren su fiyatlarımızı yüzde 30 azaltacağız. Evet enflasyon bizi de çok zorluyor, çeşitli finans kaynakları bulmaya çalışıyoruz, piyasada kredi yok, para yok. Biraz arsa satmaya çalışıyoruz ama mevduat faizlerinin yüksekliği sebebiyle o da mümkün olmuyor" dedi.  

Belediye Başkanı Gürkan, "Buna rağmen Edirne Belediyesi olarak, Edirnelilerin seçtiği insanlar olarak, halkın belediyesi olarak, arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucu bu kararı aldık." diye konuştu.

Belediye müjdeyi verdi: Konutlarda kullanılan su fiyatlarına yüzde 30 indirim!

KONUTLARDA KULLANILAN SULAR İÇİN GEÇERLİ

1 Aralık tarihinden itibaren Edirne Belediyesinin vatandaşlarına ulaştırdığı meskenlerde kullanılan suya yüzde 30 indirim kararı aldıklarının altını çizen Gürkan, "Konutlarda kullanılan suyun fiyatı yüzde 30 azaltılacak ve 2024 bütçesini de bu yeni fiyatlarla yapacağız" dedi.

2024 yılında da su fiyatlarının bu rakamlar üzerinde olacağını ve herhangi bir artış yapmayacaklarını ifade eden Gürkan, "Meskenlere ulaştırdığımız suyu, 1 metreküp (bin litre) ile 3 metreküp (3 bin litre) arasını 13,61 TL'den veriyorduk, yüzde 30 indirim ile vatandaşlarımız 1 ile 3 metreküp arasındaki suya 9,52 TL ödeyecekler" şeklinde bilgi verdi.

"Yüzde 30 bir indirim yapıyoruz" diye müjdeyi veren Başkan Gürkan, "4 ile 12 metreküp arasındaki suyun fiyatı şuanda 16 lira 86 kuruş. Bunu da 11 lira 80 kuruşa düşüyoruz. 13 ile 20 metreküp arası 19,36 TL bunu da yüzde 30 indirimle 13,55 TL'ye düşüyoruz. 21 metreküp üzerinde 25,93 TL'ydi onu da 18,15 TL'ye düşürüyoruz. Vatandaşlarımızın bu ekonomik krizde en azından bir nebze rahatlamalarını sağlamayı amaçladık." şeklinde konuştu.

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Bu ilçede yaşayanlar dikkat! Depreme en dayanıksız ilçe seçildi!


Geri Dön