20 / 07 / 2024

Edirne tarihi ev

Edirne tarihi ev

Edirne Valisi Hasan Duruer, Kaleiçi semtindeki, Edirne evlerinin en güzel örneklerinin yer aldığı ve bir kısmının yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu evleri kurtarmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Ev sahipleri ve ev alacaklar dikkat! Son ödeme tarihi 31 Mayıs 2024...

Gelir İdaresi Başkanlığı: Emlak vergisinin 1. taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs. Ev alacaklara vergi kolaylıkları geliyor. 2024 senesi emlak vergisinin ilk taksit ödeme zamanı 31 Mayıs 2024 tarihinde sona eriyor.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

O ilde 2 adet 3+1 daire satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın!

Mamak Belediyesi, Ankara ili, Mamak ilçesi, Ege Mahallesi'nde yer alan 2 adet 3+1 daireyi satıyor. Ev sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

Ev ve araba almak isteyenler kesinlikle bu tarihi bekleyin! İslam Memiş kırmızı kodla uyardı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, ev ve araba almak isteyenler için tarih verdi ve üstüne basa basa uyardı. Bu tarihi bekleyin...

TOKİ o illerdeki projeleri için beklenen tarihi açıkladı! Ucuz ev bekleyenler dikkat! Sakın kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri düşük taksitlerle ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yeni projeleri için beklenen tarihi açıkladı. Peki TOKİ hangi illerde konut inşa edecek? İşte şehir şehir o projeler...

Cennet Mahallesi dizisindeki tarihi ev satıldı!

Türk televizyon tarihine bir dönemine damga vuran Cennet Mahallesi dizisinin çekildiği ev rekor fiyata satıldı.

Edirne'de ev kiraları uçtu!

Edirne'de üniversite öğrencileri yüksek konut kiralarına tepkili. Pandemiden önceki ve sonraki fiyatların arasında dev bir fark olduğu belirtiliyor.

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ABD’de 139 yıllık tarihi ev yeni adresine taşındı!

ABD’de 139 senelik Victoria tarzı 2 katlı ev, 400 bin dolar maliyetle 800 metre uzaklıktaki başka caddeye taşındı.

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Edirne'de ev sahibi kiracısını silahla yaraladı!

Edirne'nin Keşan ilçesinde ev sahibi, kendisini darp eden kiracısını silahla yaraladı.

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Edirne'deki tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de restorasyonu tamamlanan tarihi Rüstempaşa Kervansarayı, konaklama ve restoran hizmeti kapsamında müşterilerini ağırlamaya başladı. 

Edirne tarihi ev Haberi

Edirne tarihi ev


Edirne'de kurtarılmayı bekleyen çok sayıda tarihi ev bulunduğunu, evlerdeki en büyük sıkıntının mülkiyet sorunu olduğunu belirten Duruer, şöyle konuştu: "Özel şahısların elindeki binalar kamuya ait olsa işimiz daha da kolay olabilirdi. Kamuya ait olan binaların bir kısmı rahmeti Vali Fahri Yücel zamanında satın alınmış, çeşitli derneklere ve sivil toplum örgütlerine verilmiş. Bir kısım vatandaş da geleceği görerek evleri, butik otel yapma konusunda satın almışlar ama kurtarılan binalara bakacak olursanız, satın alınabilir olanlar 50 civarında. Fakat bizim 463 kurtarılmayı bekleyen tarihi evimiz var."


"Saray gibi birbirinden güzel evler"


Duruer, Edirne Müze Müdürlüğünün tarihi evlerle ilgili proje hazırladığını, projenin ardından evlerle ilgili yol haritasının belirleneceğini söyledi. Vatandaşların evleri satın alarak hem tarihe hem de geleceğe yatırım yapabileceklerini vurgulayan Duruer, şöyle devam etti: "Edirne'nin...