30 / 04 / 2024

edirne ticaret borsası buğday alım fiyatı

edirne ticaret borsası buğday alım fiyatı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü üzerinden 4 gün geçmesine rağmen, buğday alım fiyatları henüz açıklanmadı. Üreticiler buğday alım fiyatlarının TMO tarafından kaç liradan açıklanacağını merak ediyor. Edirne Ticaret Borsa'sında işlem gören buğdayda en yüksek fiyat belli oldu.

Edirne Merkez'de ticaret imarlı 3 arsa satılacak! İhalesi 16 Kasım'da!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan 3 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 16 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Edirne Belediyesi ticaret imarlı 3 arsa satacak!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan ticaret alanı imarlı arsaları satışa çıkardı. Arsaların yüz ölçümleri 615,59 metrekare ile 1.655 metrekare arasında değişiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fiyat indirimi çağırına İSTİB Başkanı Ali Kopuz'dan destek!

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı fiyatlarda indirim çağrısına destek verdi.

Edirne Belediyesi 300 milyon TL'ye ticaret imarlı arsa satacak!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 300 milyon TL olarak belirlendi.

Bu ay borsalarda 19 bin tondan fazla fındık satıldı! Fındık fiyatları ne kadar oldu? Son dakika borsa rakamları! 

Giresun Ticaret Borsası, bu senenin Ağustos ayında  borsalarda 19 bin 496 ton fındık satıldığını duyurdu. Peki bugün hangi borsada fındık fiyatları kaç TL oldu? İşte 6 Ekim 2023 fiyat listesi...

Meyve fiyatları son 8 yılın rekorunu kırdı! Sadece bir ayda yüzde 146’dan fazla arttı!

Antalya Ticaret Borsası’ndan elde edilen verilere göre, şehirdeki hallerde işlem gören domates ağustos ayında yıllık bazda yüzde 125,48 oranında arttı. Öte yandan, meyve fiyatlarındaki artış ise yüzde 146'yı aştı.

Edirne Belediyesi ticaret ve turizm alanı imarlı arsa satacak! İhalesi 1 Ağustos'ta!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 93 milyon 390 bin TL olarak belirlendi.

Belediyeden konut, ticaret ve turizm imarlı arsa fırsatı!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan ticaret, turizm ve konut imarlı arsayı satışa çıkardı.

Edirne Belediyesi'nden ticaret, turizm ve konut imarlı arsa fırsatı!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez Kocasinan'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 30 Mayıs'ta yapılacak.

Fındık fiyatları '100 TL' olmalı çağrısı! Güncel fındık fiyatları ne kadar? 17 Mayıs 2023 fındık fiyatları

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “2 liralık ekmeğin 10 lira olduğu yerde fındığın 100 lira olmaması hepimizin sorumluluğundadır.” diyerek fındık fiyatlarının değerinin altında kaldığını söyledi. Peki  Güncel fındık fiyatları ne kadar? 17 Mayıs 2023 fındık fiyatları.

Sebze ve meyve fiyatları rekora koşuyor! Alım gücü iyice düşüyor

Antalya Ticaret Borsası (ATB)'ndan elde edilen bilgler ışığında, meyve fiyatları yüzde 120,7, sebze fiyatları yüzde 87,2 artış gösterdi.

Binance, Kore kripto borsası GOPAX'ın çoğunluk hissesini satın aldı

Binance Holdings , 2021'de piyasadan çekildikten sonra Güney Kore'ye dönmeyi planlıyor . Hacim olarak dünyanın en büyük kripto para ticaret platformu, Güney Kore merkezli kripto para borsası GOPAX'ın çoğunluk hissesini satın aldığını açıkladı .

Sebze meyve fiyatları rekor üstüne rekor kırdı!

Antalya Ticaret Borsası Sebze ve Meyve Endeksi belli oldu. Meyve için 8 yılın rekoru olurken, sebze için ise 2019 ve 2021 yıllarından sonra en yüksek rakamlar yansıdı.

edirne ticaret borsası buğday alım fiyatı Haberi

edirne ticaret borsası buğday alım fiyatı

2000'li yılların başlarında 2 milyar TL civarında olan çiftçi borcu günümüzde (bayiler borcu hariç) 185 milyar liraya ulaşmış durumda. Çiftçinin üretim araçları ödenemeyen borçları yüzünden haczediliyor. Gübre ve toprak geliştiricilerde yıllık fiyat artışı TÜİK verilerine göre yüzde 153,34'e enerji fiyatlarında yüzde 101,14'e yükseldi. Tarımsal üretim fiyatları (Tarımsal ÜFE) yıllık bazda lifli bitkilerde yüzde 196,22, sebze meyvede yüzde 112,15, tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlarda yüzde 92,00 oranında arttı.

"BUĞDAY MALİYETİ 2 BİN 382 TL'YE ÇIKTI" 

Geçen yıl bir dekar buğdayın maliyeti 867 TL iken günümüzde bu rakam 2 bin 382 TL'ye çıktı. Buğday, arpa, ayçiçeği, mısır, pamuk gibi ürünlerde dışa bağımlılık artarken hasat dönemi yaklaşmış olmasına karşın alım fiyatları açıklanmış değil. 

"SIFIR GÜMRÜKLÜ İTHALAT ÇİFTÇİNİN ÜRETİM YAPMASINI ENGELLİYOR"

Üretim planlaması olmadığı için çiftçi ne...