06 / 05 / 2024

edirnede protesto edilen yeşil alan nerede

edirnede protesto edilen yeşil alan nerede

Edirne'de oturduğu apartmanın önündeki parkın kafe ve yurt olarak inşa edilmesine tepki göstererek kendisini kepçenin önüne siper eden Kıymet Peker, bir anda Türkiye' nin gündemine oturdu...

Kara listeye girenlerin sayısında dikkat çeken artış

Ekonomik sistemde ödeme araçlarından biri olan senette protesto edilen senet sayısı pandemi dönemine göre azalırken Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Parasal değeri 999 milyon lira olan 25.3 adet senet protesto edildi.

Beylikdüzü 11. Mahalle mağdurlarından protesto gösterisi!

İstanbul Beylikdüzü'nde inşa edilen 11. Mahalle projesinden konut alan ve mağdur olan vatandaşlar dün proje alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Hangi illerde inşaat senetleri ödenmiyor?

Senetli satışların arttığı gayrimenkul piyasasında vatandaş senetlerini ödemekte zorlanmaya başladı. Konut satışlarının arttığı birçok ilde protesto edilen senet tutarının artması dikkat çekti.

Aksel Enerji Biaş'tan talep edilen açıklamayı yayınladı!

Aksel Enerji Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksel Enerji Yatırım Holding A.Ş. Biaş'tan talep edilen açıklamayı yayınladı.

Gemlik'te revize edilen imar planları belediye meclis üyelerine ve mimarlara anlatıldı!

Gemlik'te, Atatepe'den Kurtul girişine kadar revize edilen depolama imar planlan belediye meclisi üyeleri ve mimarlara anlatıldı. Firma sahibi Hasan Şahin Devirgen, yaklaşık 500 hektarlık alan planladıklarını belirtti.

Arjantin'de izinsiz inşa edilen 200 malikane tespit edildi!

Arjantinli vergi müfettişleri, insansız hava araçlarıyla malikânelerdeki kaçak yapıları tespit etmeye başladı. Buenos Aires’te son bir ayda izinsiz inşa edilen 200 malikâne ve 100 havuz tespit edildi...

Denize inşa edilen dünyanın ikinci havalimanı!

DÜNYA harikası'na kuşbakışı... Denize inşa edilen dünyanın ikinci. Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapımı tüm hızıyla sürüyor.Ordu-Giresun Havalimanı'nın önümüzdeki yıl hizmete açılması bekleniyor...

Zalifre Konağı'na en iyi restore edilen ve korunan ev plaketi!

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında, “En iyi restore edilen ve korunan ev” seçilen Zalifre Konağı'na plaketi çakıldı...

Yola terk edilen yerin iadesi mümkün mü?

Yola terk; yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, İmar Kanununun 18. maddesi gereğince uygulama yapılmamış bir yerde yola terk edilen yerin iadesi mümkün mü?

Kahramanmaraş Şekeroba'da tespit edilen nekropol alanı ve antik yerleşim yeri sit alanı oldu!

Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba Mahallesi Boztaş mevkiinde tespit edilen nekropol alanı ve antik yerleşim yeri sit alanı olarak tescil edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Esenler Belediyesi, geri dönüşümle elde edilen 500 bin defteri dağıtacak!

Esenler’de geri dönüşümden elde edilen 500 bin defter düzenlenecek bir törenle öğrencilere ücretsiz dağıtılacak. Bu sene dağıtılanlarla birlikte son 5 yılda 2.5 milyon defter, çöpten çıkarılarak Esenlerli öğrencilere ulaştırılmış olacak.

Karabük'te imar planı protestosu!

Mahkeme kararıyla iptal edilen Karabük Revizyon İmar Planı nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden Ergenekon Mahallesi sakinleri, durumu protesto etti. Karabük Revizyon İmar Planı nedeniyle 154 hanenin mağdur olduğunu belirtiliyor.

Balıkesir Ayvalık'ın yeni tespit edilen kıyı kenar çizgisi askıya çıktı!

Balıkesir Ayvalık J17-a-24-c, J17-a-24-c-2-d paftalarında yeni tespit edilen kıyı kenar çizgisi bugün askıya çıkarıldı. Balıkesir Ayvalık kıyı kenar çizigisi 16 Ekim 2014 tarihinde askıdan inecek...

edirnede protesto edilen yeşil alan nerede Haberi

edirnede protesto edilen yeşil alan nerede


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kıymet Peker’in adını direniş gösterdiği parka vereceklerini söyledi.


Oturduğu apartmanın önündeki parkın kafe ve yurt olarak inşa edilmesine tepki göstererek kendisini kepçenin önüne siper eden Kıymet Peker, bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu.


Yeşil alanın korunması için gösterdiği direnişle sembolleşen Kıymet Peker'e iyi haber Edirne İdare Mahkemesi'nden geldi. Mahalle sakinlerinden Ahmet Yalçınkaya ve Süleyman Sır tarafından açılan davada mahkeme, bu sabah yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Park alanına gelen yeni seçilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eylemin simgesi haline gelen Kıymet Peker'in adını mücadelesini verdiği parka vereceklerini söyledi.


Pazartesi gününden bu yana süren bir eylem olduğunu ifade eden Gürkan, mahalle sakinlerine destek vererek iş makinelerinin parkta kazı yapmasına müsaade etmediğini belirtti. Parkla ilgili bir hukuki sürecin olduğunu aktaran Gürkan, herkesin...