23 / 07 / 2024

efes Ayasuluk Kalesi

efes Ayasuluk Kalesi

Efes Müze Müdürlüğü'nün 1990'lı yıllarda yaptığı kazılar sonucu Efes'in atası olduğu ortaya çıkan Ayasuluk Kalesi, ziyarete açıldı. Restorasyonu 7 yıl süren kalenin yeni bir cazibe merkezi olması bekleniyor...

Selçuk Ayasuluk Kalesi restore ediliyor!

Selçuk ilçesinde bulunan ve alınan kararla UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girerek önemi bir kez daha ortaya çıkan Ayasuluk Kalesinde restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Konya Zengibar Kalesi turizme kazandırılacak!

KONYA`da Bozkır İlçesi yakınlarındaki `İç Anadolu`nun Efes`i olarak kabul edilen antik İsaura kentinin kalıntıları arasında bulunan ve define avcıları tarafından tahrip edilen Zengibar Kalesi, turizme kazandırılıyor.

Efes'teki Serapis Tapınağı ayağa kaldırılıyor!

Her yıl dünyanın dört bir yanından ortalama 2 milyon turistin ziyaret ettiği Efes antik kentinde bulunan ve depremde yıkıldığı tahmin edilen Serapis Tapınağı, aslına uygun bir şekilde restore edilecek

Gevale Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin iş birliği ile 2012 yılında başlatılan Gevale Kalesi kazı çalışmaları devam ediyor.

Van'daki Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor!

Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor. Yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından inşa edilen kalenin büyük bir bölümü yıkılırken, geri kalan kısımlarında ise dimdik ayakta.

Harput Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar 16 bilim uzmanı, 4 usta ve 20 işçiyle yürütülüyor.

Harput Kalesi'nde 5 yıl aradan sonra kazılar yeniden başladı!

Milattan Önce 8. yüzyılda Urartu krallığı tarafından kurulan Harput Kalesi, 2005 yılında başlayan ve 2009 yılında sonlandırılan kazı çalışmaları 5 yıl sonra yeniden başladı.

Harput Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı!

Harput Kalesi gün yüzüne çıkıyor. Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Edirne Hamzabeyli Kalesi 1. Derece arkeolojik sit alanı içerisine alındı!

Edirne Lalapaşa ilçesi Hamzabeyli Köyü'nde yer alan maliye hazinesine ait Hamzabeyli Kalesi'nin 1. derece arkeolojik sit alanı içerisine alınması kararı 7 Ağustos 2014 tarihinde verildi...

Karadeniz'in Efes'i için 45 kişilik ekip çalışıyor!

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde, M.Ö. 7'nci yüzyılda kurulan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Teion Antik Kenti'nde 8 yıl önce başlayan kazı çalışmaları sürüyor.

Karadeniz'in Efes'i, gün yüzüne çıkarılıyor!

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde, M.Ö. 7'nci yüzyılda kurulan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Teion Antik Kenti'nde 8 yıl önce başlayan kazı çalışmaları sürüyor.

Efes, 4 milyon lira gelir getirdi!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesindeki Efes Antik Kenti, ilk 6 ayda 800 bine yakın turist tarafından ziyaret edildi. Efes bu yıl 4 milyon lira gelir getirdi.

Ardahan Posof Tuya Kalesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi!

Ardahan Posof Yurtbekler Köyü sınırları içerisinde yer alan Tuya Kalesi, “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

efes Ayasuluk Kalesi Haberi

efes Ayasuluk Kalesi

Efes Müze Müdürlüğü'nün 1990'lı yıllarda yaptığı kazılar sonucu Efes'in atası olduğu ortaya çıkan Ayasuluk Kalesi, ziyarete açıldı. Restorasyonu 7 yıl süren kalenin yeni bir cazibe merkezi olması bekleniyor.


Efes Müze Müdürlüğü'nün 1990'lı yıllarda yaptığı kazılarda Efes'in atası olduğu ortaya çıkan Ayasuluk Kalesi, 2007’den beri süren restorasyon çalışmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ziyarete açıldı. Efes'in M.Ö. 1050'de Yunan kolonistler tarafından kurulduğu sanılıyordu. Ancak yapılan kazılar, Efes'in tarihini tamamen değiştirdi. Ayasuluk'un Yunan kolonistlerce değil, Anadolu'daki topluluklarca kurulan ilk yerleşim noktalarından biri olduğu anlaşıldı.


BAŞKENT BİLE OLMUŞ


Kazılarda, Ayasuluk Kalesi'nin Hitit İmparatorluğu döneminde bir krallığa başkentlik yaptığı bile ortaya çıktı. Bunun ardından kazı çalışmaları yoğunlaştırıldı. 2007'den beri Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmalara Selçuk Belediyesi de destek verdi. Kalenin sur duvarları onarıldı, kale içerisinde...