29 / 04 / 2024

efes kazı

efes kazı

Her yıl dünyanın dört bir yanından ortalama 2 milyon turistin ziyaret ettiği Efes antik kentinde bulunan ve depremde yıkıldığı tahmin edilen Serapis Tapınağı, aslına uygun bir şekilde restore edilecek

Efes'teki 100 yıllık kazı çalışması durduruldu!

Dışişleri Bakanlığı, Viyana'daki havalimanında yaşanan pano gerilimi sonrası Avusturya ile diplomatik kriz çıkmasından dolayı, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü'nün Efes'te 100 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü kazıları durdurdu.

Zonguldak Tieion'da kazı çalışmaları başladı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve "Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Tieion antik kentinde kazı çalışmaları yeniden başladı.

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazılar tamamlandı!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda bu yılki kazı çalışmaları tamamlandı.

Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı!

Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı.

Düzce'de antik kentteki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen ''Prusias ad Hypium'' antik kentindeki tiyatroda kazı çalışmaları sürüyor.

Efes Serapeion Tapınağı 5 milyon Euro'ya canlanacak!

Efes’te arkeolojik kazı, koruma, restorasyon ve tanıtım çalışmaları amacıyla iş dünyasının önde gelen kurumları tarafından kurulan Efes Vakfı, antik kente yeni bir simge yapı kazandırmak için Serapeion Tapınağı’nı ayağa kaldırmayı hedefliyor

Karadeniz'in Efes'i için 45 kişilik ekip çalışıyor!

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde, M.Ö. 7'nci yüzyılda kurulan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Teion Antik Kenti'nde 8 yıl önce başlayan kazı çalışmaları sürüyor.

Karadeniz'in Efes'i, gün yüzüne çıkarılıyor!

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde, M.Ö. 7'nci yüzyılda kurulan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Teion Antik Kenti'nde 8 yıl önce başlayan kazı çalışmaları sürüyor.

Artemis Tapınağı 20 yıl sonra yeniden kazılacak!

Antik çağdan kalma dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Artemis Tapınağı'nda kazı çalışmaları 20 yıllık aradan sonra yeniden başlıyor. Efes Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter konu ile ilgili açıklama yaptı.

Prusias ad Hypium antik kentindeki kazılar sürecek!

Karadeniz' in " Efes " i olarak bilinen, 1. yüzyıl da Konuralp beldesinde yapıldığı belirtilen Prusias ad Hypium antik kentteki tiyatroda kazı çalışmaları devam edecek

Karadeniz'in Efes'i olan antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadeniz'in "Efes" i olarak bilinen, 1. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Konuralp beldesindeki antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor. Nurperi Ayengin, kazıların antik tiyatronun sahne bölümünde devam ettiğini belirtti. ...

Konuralp antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor!

Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada Karadeniz'in "Efes"i olarak bilinen Konuralp beldesindeki antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor...

Ekrem Demirtaş: Antik Smyrna Kenti kazılarına 10 yıldır destek veriyoruz!

Agora ve Kadifekale’yi de kapsayan kazılara 10 yıldır destek verdiklerini belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "Efes’le, Atina’nın Akrapol’ü ile yarışacak bir antik mirasa sahibiz" dedi

efes kazı Haberi

efes kazı

Her yıl dünyanın dört bir yanından ortalama 2 milyon turistin ziyaret ettiği Efes antik kentinde bulunan ve depremde yıkıldığı tahmin edilen Serapis Tapınağı, aslına uygun bir şekilde restore edilecek. 


Roma döneminde milattan sonra 2. yüzyılda eski Mısır'ın bereket tanrılarından Serapis adına inşa edilen tapınağın, Anadolu'da en iyi şekilde muhafaza edilmiş en büyük tapınak olduğu belirtiliyor. 


Roma'da Hristiyanlık sonrası kilise olarak kullanıldığı tahmin edilen tapınak, toplamda 7 bin 700 metrekarelik alanda kurulurken, yapının alanı bin metrekarenin üzerinde. 1800 yıl önce inşa edilen tapınağın yıkıldıktan sonra etrafa dağılan kalıntılarının, yüzde 100'e yakınının mimari olarak sağlam olduğu ifade ediliyor. 


- "Efes'in yeni yüzü olabilir"


Efes Vakfı'nın restorasyonunu üstlendiği tapınağın, ayağa kaldırıldığı takdirde, Efes'in, Celsus Kütüphanesi'nden sonra ikinci yüzü olması bekleniyor. Efes Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet...