04 / 05 / 2024

efes rant

efes rant

TRT Radyo1 de yayınlanan Gecenin İçinden programına konuk olan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ; Efesi rant tehdit ediyor dedi ve tüm dinleyicileri tarihi ve doğal varlıkları ile eşsiz Selçuk'a davet etti.

Efes Antik Kenti Haziran'da UNESCO listesinde!

Efes Antik Kenti'nin aksilik olmazsa haziranda listeye alıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek için 1994 yılında başvurusu yapılan Efes Antik Kenti'nin 22 yıllık rüyasının tamamlanan çalışmalarla birlikte bu yü gerçekleşmesi bekleniyor.

Davutoğlu: Bu rant vergisi değil

Başbakan Ahmet Davutoğlu, imarla ilgili geçtiğimiz günlerde yapacaklarını açıkladığı düzenlemeye ilişkin "Rant vergisi gibi bir şey değil bu" dedi. İşte Davutoğlu'nun konuya ilişkin yaptığı açıklama...

Rant vergisi nasıl uygulanacak?

Gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına, bu yatırımdan yararlananların katkıda bulunmasını sağlayacak sistem olan rant vergisi geliştirilmeye devam ediyor. Peki, rant vergisi nasıl uygulanacak?

Rant vergisini kimler alacak?

Rant vergisi ile bir taşınmazın emsal oranı arttığında taşınmaz adına değer artış payı alınması hedefleniyor. Peki, ödenen bu rant vergisi nereye gidecek? Rant vergisini kimler alacak?

İmar rant vergisi vatandaşın cebine mi girecek?

Devletin daha da şeffaflaşması için adımlar bir bir atılıyor. Bu kapsamda yapılan düzenleme ile imar değişikliği sonrası oluşan rant vatandaşın cebine gidecek. Düzenleme ile değer artışı belediyelere aktarılacak..

Rant vergisi zam getirmeyecek!

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Kamuda Şeffaflık Paketi kapsamında, belediyelerin imar planı değişikliklerinde pay alacağını açıkladı. Rant vergisi olarak adlandırılan yeni vergilendirmede, değer artışı belediye meclisi bütçe komisyonunca belirlenecek.

Rant vergisinde oran yüzde kaçı bulacak?

Rant vergisi için imar mevzuatında yapılacak düzenlemelerin detayları belli olmaya başladı. Buna göre, belediyeler, bireysel plan değişiklikleri kapsamında ne kadar oranda değer artış payı alacak.

KONUTDER: Rant vergisi adil değil!

KONUTDER, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı gayrimenkul ve de rant vergisi ile ilgili, kamu ve belediyeler tarafından, yapılacak imar planlarındaki artışlardan bir rant vergisi alınmasının adil olmadığını açıkladı.

Belediyelere rant heyeti geliyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun değerlenen arazilerle ilgili olarak dün açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu. Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 15 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.

Güzelbahçe rant oyunlarına kurban mı gidiyor?

Güzelbahçe'deki ormanlık alanın, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı öne sürüldü. Deniz manzaralı ormanlık alandaki ağaçların kesilmesini istemeyen çevre halkı, ormanlık alanın rant oyunlarına kurban gitmesini istemediklerini söyledi

Rant vergisi imarda 'sorun' çözecek!

Gayrimenkul sektörü ‘rant vergisi’ olarak tanımlanan yeni düzenlemenin projelerin sorunsuz yükselmesine yol açacağını düşünüyor. Sektör temsilcileri ise bu konuda kentsel dönüşümün düzenlemeden etkilenmemesine vurgu yaptı

11 soruda rant vergisi!

Belediyeye başvurup arsanız için imar değişikliği isterseniz, önceki değerle yeni değer arasındaki farkın tamamını vergi olarak vermek zorunda kalabilirsiniz. İşte rant vergisinde çok sorulan sorular...

Rant vergisi müteahhitleri şaibeden kurtaracak!

BAŞBAKAN Davutoğlu'nun, Kamuda Şeffaflık Paketi'ni değerlendiren müteahhitler "Rant vergisi kimseyi rahatsız etmez, biz de bu şekilde şaibeli hale getirilen bir ortamda olmaktan kurtuluruz" değerlendirmesini yaptı.

efes rant Haberi

efes rant


Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın düzenlediği Raci Badem İyi Uygulama ödülünü aldıktan sonra TRT Radyo 1’de yayınlanan “Gecenin İçinden” programına konuk oldu. 20 dakika süren yayında bu değerli ödülü almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Ülgür bu ödülü Selçuk’u ve sahip olduğu değerleri görünür kılma çabasının getirdiğini söyledi. “Selçuk çok önemli bir yerleşke. Geçmişi de çok önemli. Bu anlamda geçmişi ve kültürel varlıkları korumaya ve daha görünür kılmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Ülgür “İstasyon Meydanı çalışmamız çok komplike bir çalışma oldu. Bir tarafta restorasyon, bir tarafta kamulaştırma, bir tarafta meydan düzenleme çalışması, bir taraftan eski tütün binamızın restore edilip kent belleği olarak sosyal yaşama kazandırılması gibi çok yönlü bir bakış açısı ile bu çalışmayı...