05 / 05 / 2024

Güzelbahçe rant oyunlarına kurban mı gidiyor?

Güzelbahçe rant oyunlarına kurban mı gidiyor?

Güzelbahçe'deki ormanlık alanın, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı öne sürüldü. Deniz manzaralı ormanlık alandaki ağaçların kesilmesini istemeyen çevre halkı, ormanlık alanın rant oyunlarına kurban gitmesini istemediklerini söyledi




İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde aralarında 150 yıllık çam ağaçlarının da bulunduğu ormanlık alanın, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı öne sürüldü. Deniz manzaralı ormanlık alandaki ağaçların kesilmesini istemeyen çevre halkı, ormanlık alanın rant oyunlarına kurban gitmesini istemediklerini söyledi. Almanya'da yaşayan sahibinin talebi üzerine 9 bin metrekarelik ormanlık alandaki 100'ün üzerindeki ağacın kesilmek istendiğini belirten Güzelbahçe Çevre Kültür ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Turgut İnel, "Deniziyle, doğasıyla insanların nefes aldığı tek ormanlık alan da yok olmak üzere. Arazi sahibi burayı sera yapacağını söylemiş. Etrafı villalarla çevrili olan bir yerde sera mı olur? Sadece tepki toplamamak için böyle deniyor. Yetkililere buradan çağrıda bulunuyorum. Buraya imar vermesinler ve ağaçların kesilmesine izin vermesinler" diye konuştu. Ormanlık alanın bulunduğu Çelebi Mahallesi'nin Muhtarı Orhan Soycan da "Ben burada muhtar olduğum sürece bu ağaç katliamına izin vermeyeceğim" diye konuştu. 


100'ü aşkın ağaç kesilecek

Almanya'da yaşayan Şener Bağcı isimli bir kadına ait olduğu öğrenilen Çelebi Mahallesi'ndeki 9 bin metrekarelik ormanlık alandaki ağaçların kesileceği iddiaları, ilçede yankı uyandırdı. Arazi sahibinin ormanlık alandaki ağaçların sera yeri açılması için kesilmesini istediği belirtilirken, Orman Bölge Müdürlüğü'nden ekipler, alanda keşif çalışmalarına başladı. Ormanlık alanda sayısı 100'ün üzerinde ve aralarında 150 yaşını bulan çam ağaçlarının olduğu tespit edildi. Keşif çalışması sırasında Orman İşletme Şefliği, Tapu Kadastro ile Mahalle Muhtarı ve muhtar heyetinden oluşan komisyonda yer almak istemeyen Çelebi Mahallesi Muhtarı Orhan Soycan, ağaç kesimine karşı çıktığını söyledi. 


Belediyeleri uyardı

Ağaçların kesilerek ormanlık alanın bulunduğu yere sera yapılacağına inanmadıklarını söyleyen Güzelbahçe Çevre Kültür ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Turgut İnel, "Bu alanın etrafında da bir sürü çam ağaçları vardı. Hepsi kesildi villalar yapıldı. Şimdi sıra buraya geldi. Buraya sera yapılacağına inanmıyoruz. Tamamen kılıf uyduruyorlar. Bu ormanlar hepimizin. Güzelbahçe'de insanların tek nefes aldıkları yer burası. Burayı da imara açarlarsa Güzelbahçe'nin güzelliği kalmayacak. Belediyeleri şimdiden uyarıyoruz. Buraya imar vermesinler. Buradaki ağaçlar kesilirse ve imar verilirse geri dönüşü olmayacak. Çünkü 2-3 ay önce de çevresindeki ağaçlar kesildi. Belediyeden imar alıp villalar yaptılar. Villaların tanesi 1 milyon dolar" dedi. 


'Katliama izin vermeyeceğim'

Çelebi Mahallesi Muhtarı Orhan Soycan ise "Ben kesinlikle bu ağaç katliamının içinde yer almayacağım. Bu ağaç kesiminin altına imza atamam. Ben burada muhtar olduğum sürece bu ağaç katliamına izin vermeyeceğim" diye konuştu. 




Yeni Asır


Geri Dön