27 / 04 / 2024

Uğur Akdemir: Güzelbahçe'yi atık merkezi haline getirmeye çalışıyorlar!

Uğur Akdemir: Güzelbahçe'yi atık merkezi haline getirmeye çalışıyorlar!

Güzelbahçe Karadenizliler Dernek Başkanı Uğur Akdemir, "Güzelbahçe'nin adına ne çöp yakışıyor ne de mezbaha... Başkan Kocaoğlu, Güzelbahçe'nin adına yakışır bir biçimde kalması için çalışın" dedi




Son günlerde Güzelbahçe halkının çöp depolama alanından şikayetçi olduğunu söyleyen Akdemir, "Güzelbahçe çok özel bir yer. Bilimsel raporlara göre oksijen miktarının yüksek olduğu bir bölge. Yarımadadaki tüm çöpler, Güzelbahçe'ye getirilip buradan transfer ediliyor. O tırlardan akan çöp suları hiç hijyenik değil. Güzelbahçe artık çöp kokmaya başladı. Burası o arabalar sayesinde kokanbahçe oldu. Kocaoğlu, Güzelbahçe'yi atık merkezi haline getirmeye çalışıyor. Yazın her evi karasinek bastı" dedi.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun seçimden önce yapılmayacak dediğini de belirten Akdemir, "Kocaoğlu, buradan oy aldı. Güzelbahçe halkına rağmen bu çöp depolama alanını hayata geçirmesi kabul edilemez" diye konuştu. 

Akdemir, Güzelbahçe'de halka rağmen yapılan uygulamaların sadece çöp depolama alanı ile sınırlı kalmadığını da sözlerine ekledi. Akdemir, "Yelki Işıklar Mevkii'nde 13 bin 560 metrekarelik bir alan var. Burası belediyeye ait hizmet alanıdır. Bunu Güzelbahçe Belediyesi, Büyükşehir'e 9 milyon TL'ye sattı. Büyükşehir de burayı 1. sınıf mezbaha olarak belirledi. Bu orada bin hayvan kesilebilir demektir. Bu mümkün değil. Alt yapı ve çevre düzenlemesi bunu kaldırmaz. Ayrıca orası konut alanı içindedir. Etrafında villalar var. Halk çok tedirgin" dedi. Akdemir, Başkan Kocaoğlu'nun mezbaha için de olamayacak dediğini ancak bu yönde bir adım atılmadığını da sözlerine ekledi. Mezbaha alanı için ÇED Raporu istenmeyeceğine dair karar verildiğine de değinen Akdemir, bundan sonraki süreçte alanın ÇED Raporu'na dahil edilmesi için hukuki olarak uğraşacaklarını söyledi. Akdemir, " Buraya izni devlet versin" dedi. 


Gül-Der'in yanındayız 

Akdemir, mezbaha için dava açan Gül-Der'in başına gelenlerden de söz etti. Akdemir, "Mezbaha için Gül-Der, derneğimiz dava açtı. 3 Aralık'ta da bilirkişi gelecek. Biz de orada olmayı düşünüyoruz. Gül- Der böyle yapınca Kocaoğlu'nun hoşuna gitmedi. Derneğin ilk önce elektriğini ve suyunu kestiler. Sonra da yıkım kararı çıkardılar. Biz içindeyken bile yıkmaya kalktılar" dedi. Akdemir, Güzelbahçe halkının iki önemli isteğini de şöyle anlattı. Akdemir, " Halkımızın iki önemli isteği var. Biri doğalgazın Güzelbahçe'ye gelmesi diğeri de ulaşım konusunda atılımlar... Hafif Raylı Sistem de bizim için çok önemli. İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'ne kadar master planları yapıldı. Ancak hala bir çalışma yok. Güzelbahçe Vapur İskelesi'ne seferler Mayıs ayında başlanacak dendi. Şimdi İZSU bu alandadır. Denizimiz var vapur ve plajımız yok" dedi



Kültür merkezi adı altında AVM 

Güzelbahçe Belediyesi'nin yaptığı kültür merkezine de değinen Akdemir, "Yapılan Kültür Merkezi'nin altı tamamen dükkan kaynıyor. İçine bir tane salon koymakla kültür merkezi yapılmıyor. Buraya halkın parası ile kültür merkezi adı altında AVM yapıldı. Bir de Kocaoğlu'nun adı verilecekti. Duyunca Güzelbahçe halkı şok oldu. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun bırakın kültür merkezinde, Güzelbahçe'de emeği yoktur. Allahtan Aziz Bey kabul etmedi" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön