09 / 05 / 2024

Rant vergisi müteahhitleri şaibeden kurtaracak!

Rant vergisi müteahhitleri şaibeden kurtaracak!

BAŞBAKAN Davutoğlu'nun, Kamuda Şeffaflık Paketi'ni değerlendiren müteahhitler "Rant vergisi kimseyi rahatsız etmez, biz de bu şekilde şaibeli hale getirilen bir ortamda olmaktan kurtuluruz" değerlendirmesini yaptı.



BAŞBAKAN Davutoğlu'nun, Kamuda Şeffaflık Paketi'ni değerlendiren müteahhitler "Rant vergisi kimseyi rahatsız etmez, biz de bu şekilde şaibeli hale getirilen bir ortamda olmaktan kurtuluruz" değerlendirmesini yaptı. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkam Nazmi Durbakayım haksız rant oluşumunm bazı zümreleri kısa sürede zenginleştirerek gelir dağılımım bozucu bir etki yaratttığma dikkat çekerek, "Sektörümüz de de bu vergilerin sistemin şeffaflaşması ve elde edilecek tüm gelirlerin adil hukuk sistemi çerçevesinde kamu yar arma kullanılacak olması memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. 


SON 10 YIL HESAPLANSIN

Rant vergisinin kentin içinde üretilen zenginliğin eşit miktarda tüm vatandaşların yar arma kullanılmasına katkı yapacağına vurgu yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Uğur Dumankaya ise "Kentsel dönüşüm, kamusal ve özel inşaat yatırımlan nedeniyle binaların değerinde yüksek oranlarda rant gelirleri ortaya çıkıyor" diye konuştu. 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkam Ömer Faruk Çelik ise son 10 yılda hangi bölgede somadan imar artışı olduğunun ve kimlerin kasasma fazla para girdiğinin hesaplanmasını önerdi.


Sözcü


Geri Dön