02 / 05 / 2024

Efes turizm

Efes turizm

Türkiye'nin yurt dışında en çok tanınan ören yerlerinden Efes, 2015 yılında 15 yıllık bekleyişinin sona erdirerek, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nden kalıcı listeye alınmayı bekliyor.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Tam Efes Turizm Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tam Efes Turizm Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Nesine Nur Çelik tarafından kuruldu. 

Hotel the Maslak Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Hotel the Maslak Turizm Anonim Şirketi, Alexander Dr. Schoeller Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 16 Ekim'de Kadıköy, Osmanağa Mahallesi, Kuşdili Caddesi, Efes İş Hanı'nda kuruldu.

Efes Dünya Mirası ilan edildi!

Efes Antik Kenti'nin 21 yıllık UNESCO özlemi mutlu sonla bitti. Geçmişi Cilalı Taş Devri'ne uzanan Efes Antik Kenti, artık Dünya Mirası oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Efes artık resmen bir dünya mirası" dedi.

Efes Müzesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, restorasyon çalışmaları tamamlanan Efes Müzesi’nin açılışını yaptı. Restorasyon ve teşhir tanzim çalışmaları tamamlanan Efes Müzesi törenle açıldı.

Yenilenen Selçuk Efes Müzesi ziyarete açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İzmir’in Selçuk ilçesinde onarılıp yeniden düzenlenen Efes Müzesinin açılışını yaptı. Müzenin onarımı, teşhir ve tanzimi için 7 milyona yakın harcama yapıldı.

Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu 3. dönem başvuruları başladı!

Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle sürdürülebilir turizmle destek vermek amacıyla hayata geçirilen 'Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu'nun üçüncü dönem başvuruları başladı

Efes UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girecek!

Turizm Haftası, İzmir Selçuk'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.İzmir Valisi Mustafa Toprak, Efes'in Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasları Listesi'ne girmesine engel bir durumun olmadığını öğrendiklerini bildirdi.

Adana'da sürdürülebilir turizm için seminer düzenlendi!

Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNDP bu yıl ilk kez Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu kapsamında Kapasite Geliştirme Seminerleri düzenlemeye başladı.

İzmir Efes UNESCO yolunda!

Efes Antik Kenti'yle ününü dünyaya duyuran Selçuk'un, belediye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı 'nın yaptığı son düzenlemelerle 2015'te UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesine girmesi hedefleniyor

Selçuk Efes Müzesi bugün açılıyor!

Tadilat ve genişletme çalışmaları tamamlanan Selçuk Efes Müzesi, bugün saat 15.00'te törenle ziyaretçilere açılacak. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de katılması bekleniyor

Efes Müzesi'nde tadilat ve genişletme çalışmaları tamamlandı!

Tadilat ve genişletme çalışmaları tamamlanan Selçuk Efes Müzesi, bugün saat 15.00'te törenle ziyaretçilere açılacak. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de katılması bekleniyor.

Turistlerin en fazla tercih ettiği ören yeri Efes oldu!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, kentteki müze ve ören yerlerinin ziyaretçi sayısındaki azalma geçen sene de sürdü. Turistlerin en fazla tercih ettiği yer Efes oldu

Efes turizm Haberi

Efes turizm

Klasik Yunan döneminin en önemli kentleri arasında yer alan, Türkiye'nin yurt dışında en çok tanınan ören yerlerinden Efes, 2015'te 15 yıllık bekleyişinin sona erdirerek, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nden kalıcı listeye alınmayı bekliyor.


İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Efes'in Dünya Miras Listesi'ne alınması için yıllardır sürdürülen çalışmaların 2015'de sonuç vermesini beklediklerini söyledi. 


Bu yıl Dünya Miras Listesi'ne alınan Bergama'da olduğu gibi Efes'te de yoğun hazırlık çalışmaları yürüttüklerini aktaran Ediz, "Bakanlık olarak inancımız ve hedefimiz 2015'te Efes'in Dünya Miras Listesine girmesi" dedi.


Ediz, Efes'in uzun süre geçici listede kalmasının "yerel ve merkezi işbirliğinin sağlanamamasından kaynaklandığını" kaydederek,  "Selçuk Belediyesi, eğer Bergama Belediyesinin yapmış olduğu işbirliğini bu süreçte yapmış olsaydı Efes, Bergama'dan önce girerdi. Son yerel yönetim değişikliğiyle çok...