03 / 05 / 2024

Eflasyon oranları yükseldi

Eflasyon oranları yükseldi

TCMB, Eylül ayında tüketici fiyatları yüzde 0,89 oranında yükseldi ve yıllık enflasyon 0,81 puan artarak yüzde 7,95 olduğu kaydedildi.

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!

Türk Lirası’nın  değerini artırmak için indirimli olarak uygulanan mevduat hesaplarında ve yatırım fonu stopaj oranları arttı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'a yükseldi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

İSKİ açıkladı! İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 33,02’ye yükseldi

Geçtiğimiz aylarda kurak günler geçiren mega kent İstanbul’da etkili olan yağışlar sonrasında barajlardaki doluluk oranları giderek artmaya  devam etiği bildirildi. Açıklanan, İSKİ verileri kapsamında doluluk oranı yüzde 33,02 seviyesine kadar yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

Hükümet açıkladı: Emekli ve memur zam oranları yine yükseldi! OVP ile zam yüzde 50'ye dayandı! Şimdi maaşlara bakın

Emekli ve memur Ocak 2024 zammı kapsamında yeni bir ipucu daha geldi. Hükümetin OVP açıklamasının ardından emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları yine yükseldi. İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi! 1 Ağustos itibarıyla geçerli olacak!

Politika faizinde yaşanan artışın ardından kredi kartı ve KMH faiz tavanı da yükseldi. İşte 1 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla geçerli olacak yeni oranlar...

Konut kredisinde şok değişiklik! Konut kredisi faizleri yükseldi mi? Bankalar açıkladı! 

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, konut kredilerinde önemli bir değişikliğe gidildi. Peki son dakika konut kredisi faiz oranları ne oldu? Konut kredisi faizleri yükseldi mi?İşte banka banka konut kredisi faizleri...

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023'e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..

Çiftçiler için sunulan hazine destekli düşük faiz oranlı tarım kredilerinde limitler yükseldi. Gübre ve mazot fiyatlarındaki artış sebebiyle zor duruma düşen çiftçilerin yüzü güldü. Peki tarım kredilerinde limitler ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları yükseldi?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oralarını araştırmaya devam ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? Konut kredisi faiz oranları yükseldi mi? İşte detaylar...

Konut kredisi faiz oranları yükseldi mi? 

Acil ihtiyaçları ya da  konut ile taşıt almak için bankalardan kredi almak isteyen vatandaşlar, kredi faiz oranlarını merak ediyor. Peki kredi faiz oranları yükseldi mi? 

TEB konut kredisi faiz oranları yükseldi!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) konut kredisi faizlerinde artış uyguladı. Banka yüzde 0.97 faiz oranı ile kredi kullandırırken oranlarını 0.99’a çıkarttı.

Garanti BBVA konut kredisi faizleri yükseldi!

Garanti BBVA konut kredisi faizlerinde artışa gitti. Bankanın konut için kredi faiz oranları 4 puan yükseldi

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yükseldi!

Bankaların enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Temmuz ayı TÜFE’de yaşanan artışa bağlı olarak yükseldi. Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları 7 puan arttı.

Eflasyon oranları yükseldi Haberi

Eflasyon oranları yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül 2015 ’Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu açıkladı.Buna göre; Türk lirasındaki değer kayıplarının temel mal fiyatlarında belirgin olarak hissedildiği bir dönem olduğunu belirten TCMB, Eylül ayında tüketici fiyatları yüzde 0,89 oranında yükseldi ve yıllık enflasyon 0,81 puan artarak yüzde 7,95 olduğu kaydedildi. Bu dönemde Özel Kapsamlı TÜFE Göstergeleri (ÖKTG)-H ve ÖKTG-I endekslerinin yıllık artış oranları sırası ile 0,43 ve 0,57 puan artarak yüzde 8,26 ve 8,23’e yükseldi. Alt grupların yıllık tüketici enflasyonuna katkıları incelendiğinde, Eylül ayında katkısı yatay seyreden hizmet grubu hariç tüm alt grup katkılarının arttığı gözlendi. Alt gruplar arasında en belirgin katkı artışı sırası ile 0,35 ve 0,24 puan ile temel mallar ve gıda gruplarından kaynaklandı.


Mevsimsellikten arındırılmış verilerle üç aylık ortalamalara göre incelendiğinde,...