02 / 05 / 2024

ege osb genişleyecek mi

ege osb genişleyecek mi

İZMİR Gaziemir’deki Ege Serbest Bölgesi’nin daha fazla yatırımcıya yer sağlamak için bir süredir beklediği genişlemeyle ilgili onay sonunda çıktı.

Ek göstergede kapsam genişleyecek! Teklif hazır

3600 ek göstergenin kapsamı genişleyecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, birinci derece memurların 3600 ek göstergeden faydalanabilmesi için kanun teklifi hazırladıklarını ifade etti. Ekonomist Muhammed Bayram detayları açıkladı.

Veliler müjde! Okullarda ücretsiz yemek kapsamı genişletilecek! O grupta olan herkes hemen faydalanacak!

Devlet okullarında ücretsiz yemek uygulaması kapsamı genişletiliyor. Peki söz konusu uygulamadan kimler faydalanacak, yemekhanesi olmayan okullarsa sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

3600 ek gösterge kapsamında kimin maaşı kaç lira olacak?

Milyonlarca vatandaşın gözü merakla beklenen 3600 ek göstergede. Peki 3600 ek gösterge kapsamı nasıl genişleyecek? Öğretmen, polis, ebe, hemşire, imam hatip, şube müdürü maaşları ne kadar olacak? Kimin maaşı ne kadar artacak?

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

Düzce 1. OSB'nin genişletilmesi projesi meclis gündeminde!

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Mardin OSB koronavirüs salgınında da yatırımcıların gözdesi!

Teşvik uygulaması sayesinde girişimcilerin büyük ilgi gösterdiği ve doluluk oranının yüzde 100 oranına ulaştığı Mardin OSB'nin alanı genişletildi, 6 firmaya fabrika kurmaları için de yer tahsisi yapıldı.

Kınık OSB'nin 2. kısmına yatırımcı ilgisi!

Ön taleple genişletilmeye çalışmalarına ilgi yüksek. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, ön talebe 19 firmanın başvurduğunu bu başvurularla OSB'nin ikinci kısmını yüzde 80'inin şimdiden dolduğunu açıkladı.

Aydın OSB'lerle büyüyecek!

Aydın’da bulunan 7 OSB, toplamda bin 423 hektar büyüklüğe ulaşırken, Nazilli, Çine ve Söke OSB’nin bu yıl başlayan genişletme çalışmalarında da sona geliniyor.

Ev alacaklar bu lokasyonlara dikkat!

İstanbul'un metro ağı 518 kilometreye genişleyecek. Metro geçen ilçeler değerini yüzde 100 artırıyor. İşte İstanbul'un 2023 vizyonu ve raylı sistem haritası...

Turgut Altınok: Keçiören'in yüzde 60'ını kentsel dönüşüme alacağız!

AKP Keçiören Belediye Başkan Adayı Altınok, "Şehrimizin yüzde 60'ını kentsel yenileme ve kentsel dönüşüme alacağız. Bu şekilde yollar ve caddeler genişleyecek. Daha doğrusu, Keçiören'in bütün ana aksını alacağız ve yeniden çizeceğiz" dedi...

İzmir'de demiryolu ağları genişleyecek!

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, projelerini ve İzmir üzerine tartışmaları anlattı. Zeybekci, yeni dönemde hayata geçirilecek projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank,"OSB'lerde kısmen ya da tamamen bedelsiz arsa tahsisinin kapsamını genişlettik. OSB'lerdeki parsellerin dolmasıyla, ciddi üretim ve istihdam artışları göreceğiz." dedi...

ege osb genişleyecek mi Haberi

ege osb genişleyecek mi

İZMİR Gaziemir’deki Ege Serbest Bölgesi’nin daha fazla yatırımcıya yer sağlamak için bir süredir beklediği genişlemeyle ilgili onay sonunda çıktı.


Bölgenin sınırlarının genişletilmesine yönelik Bakanlar Kurulu Kararı dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 100 doluluk oranına eriştiği için yeni yatırım alamayan Ege Serbest Bölgesi bu kararla sınırlarına 300 bin metrekare büyüklüğünde alan ilave etti. Bölge bu genişleme alanında 200 milyon dolarlık yatırımla 3 bin 500 kişilik ilave istihdam ve 2 milyar dolarlık ticaret hacmi kazanmayı hedefliyor. Bu alanda yatırımlarla dolduğunda Ege Serbest Bölgesi’ne ilave edilecek 300 dönümlük genişleme alanı daha bulunuyor.


DENİZDE BİR DAMLA


Türkiye’nin olağan dışı koşullar yaşadığı bir dönemde yatırımcının önünü açmak için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm bakanların imzasını gerektiren bir kararın alınmış olmasının takdire değer olduğunu belirten Ege Serbest...