19 / 05 / 2024

ege otel doluluk oranları

ege otel doluluk oranları

Yılın son uzun tatil fırsatını sunan Kurban Bayramı'nda tatil süresinin 9 gün olması nedeniyle Akdeniz ve Ege sahillerindeki otellerde, yüzde 90 ila 100 arasında doluluk oranlarına ulaşıldı. Bayramda her keseye uygun tatil imkanları sunuluyor.

İzmir'de 1 milyar TL'lik dev satış! Ege Park Balçova AVM ile 5 yıldızlı Encore Otel'in yeni sahibi belli oldu!

Bir süredir satışta olan, İzmir’deki Ege Park Balçova AVM ve bünyesindeki 5 yıldızlı Encore Otel 1 milyar TL’ye satıldı. İşte Ege Park Balçova AVM ve  Encore Otel'in yeni sahibi...

Otel dolulukları düştü: Turizmde fiyatlar frenlendi! Oteller fiyatları Mayıs seviyesine indirdi! 

Otel dolulukları Ege’de yüzde 60, Akdeniz’de ise yüzde 70 seviyesinde oldu. İbreyi yerli turiste çeviren oteller fiyatlarını Mayıs seviyelerine düşürdü. İşte ayrıntılar...

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

İzmir'deki Ege Park Balçova AVM ve otel icradan satışa çıkarıldı!

Geçen yıl hayatını yitiren İzmirli iş insanı Kasım Pırlant'a ait olan İzmir'deki Balçova Ege Park AVM ve otel, İzmir 3. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. 305 milyon lira değer biçilen taşınmaz için ilk açık artırma ihalesi 21 Mart’ta yapılacak.

İstanbul’a 50 yeni otel geliyor!

Yılın ilk 3 ayında yüzde 30 doluluk artışı yaşayan İstanbul’da otel yatırımları da hız kazandı. Otel projelerini yakından takip eden Hotelya’nın Genel Müdürü Zümrüt Doyran yaptığı açıklamada “Halen 50 otelin yapımı devam ediyor” diye konuştu.

Ege'de 10 yeni otel 2 yıl içinde açılacak!

Ege'de yeni tesis yatırımları hızla artıyor. Bölgede, 1 milyar 273 milyon liralık 10 yeni otelin 2 yıl içinde hizmete girmesi bekleniyor.

Otel mimarisindeki trendler!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu otel mimarisine dikkat çekerek, hangi otele hangi mimari tipinin uygun olacağını açıklıyor. Erkurtoğlu, mimari detaylar sayesinde otellerin hem doluluk oranlarını artırabileceğini hem de işletme maliyetlerini düşürebileceklerini belirtiyor.

Ege Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği açıldı!

İzmir ve Manisa merkezli 22 üretici firma tarafından kurulan Ege Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziemir Svalinn Otel'de bir açılış yemeği organize etti.

Ege Bölgesi'nde yeni 11 otel hizmete girecek!

Kötü bir sezon geçiren turizm sektöründe, tüm olumsuzluklara rağmen yatırımlar devam ediyor. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Ege Bölgesi'nde 11 yeni otelin 2 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Nevşehir'de 52 otel satışa çıktı!

Turizm cenneti Kapadokya en kötü günlerini yaşıyor… Otellerde doluluk oranları yüzde 30’lara gerilerken, bazı tahminlere göre 4 bin kişi işsiz kaldı. 52 otel satılık ilanına çıktı. Avrupalıların yanı sıra Amerikalılar ve Japonlar da çekildi.

Otel doluluk oranlarının iyileşmesi için turizmciler destek bekliyor!

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntının boyutlarını görmek için 5 gün boyunca İstanbul’un çeşitli yerlerindeki 5 yıldızlı otelleri sabah kahvaltısında gözlemledik. Geçen yıla göre doluluklarda ciddi düşüş var.

Alaçatı'da 100’e yakın butik otel satışa çıktı!

Turizm'de durgunluk, Ege Bölgesi'nin parlayan yıldızı Alaçatı’ya da yansıdı. Her yıl binlerce ziyaretçinin yanısıra pek çok ünlü ismin akın ettiği, İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı beldede, 100’e yakın butik otel satışa çıkarıldı.

ege otel doluluk oranları Haberi

ege otel doluluk oranları



Bu yıl Kurban Bayramı'nın tatilcilere 9 günlük tatil fırsatı sunması, erken rezervasyon ve 5 yıldızlı otellerin ünlü sanatçıların yer alacağı konser programları hazırlamasının da etkisiyle, başta İstanbul ve Ankara'dan tatilciler sahillere akın edecek. Yurtiçinde Akdeniz ve Ege sahillerine 500 bine yakın rezervasyon talebi yapılırken, bayram için yurtdışını tercih edenlerin sayısı da 200 bini buldu.


Antalya kıyılarında 5 yıldızlı oteller, sezon sonuna denk gelen Kurban Bayramı'nda yabancı turistlerin yanı sıra yurt içinden gelen yoğun talep nedeniyle neredeyse tam kapasite doluluğa ulaştı.


HEM TATİL HEM ZİYARET


Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle tatilciler, genellikle ikili plan yapıyor. 9 günlük tatili ikiye bölen tatilciler, yarısını bayramlaşma ve akraba ziyaretlerine, diğer yarısını da sahillere ayırıyor.


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bayramda Antalya başta olmak üzere yüksek...