05 / 05 / 2024

Ege sahilleri turist sayısı

Ege sahilleri turist sayısı

Ege sahillerinden bayram bereketi yaşandı. Bayram tatilini Ege sahillerinde geçiren vatandaşlar, plajlara adeta akın etti. Vatandaşlar, Kumburnu ve Belcekız plajlarında denize girmek için araçlarıyla mahallenin girişinde kuyruk oluşturdu.

Ege bölgesinde köysel dönüşüm yapılmalı!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bu yıl 30 milyon turist ağırlayarak 30 milyar euro turizm geliri hedefleyen Yunanistan'ın köylerde gerçekleştirdiği kentsel dönüşümle rekora koştuğunu açıkladı.

Balıkesir sahilleri turist akınına uğradı!

Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerindeki sahiller, Ramazan Bayramı nedeniyle tatilcilerin akınına uğradı.Ramazan ayında sakin olan ilçenin, bayramla birlikte hareketlendiği dile getirildi.

Ege sahillerinde turist yoğunluğunu arttı!

Deniz suyu sıcaklığının 22 derecede ölçüldüğü Fethiye'de yerli yabancı turistler Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız ile Kumburnu plajlarına akın etti.

Ege'de hedef 50 milyon turist!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Derneği (ETİK), İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla 15- 22 Nisan tarihleri arasında ve bu yıl 39'uncusu düzenlenen Turizm Haftası kapsamında etkinlik düzenlediler.

Ege, İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Peninsula Tours Genel Müdürü ve CEO'su Fahrettin Çiçek, Ege Bölgesi'nin İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olabileceğini belirtti.

Fahrettin Çiçek: Ege İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olabilir!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Peninsula Tours Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, Ege Bölgesi'nin İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olabileceğini belirtti...

Ege Bölgesi, İranlı turist açısından İstanbul'a alternatif olacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Peninsula Tours Genel Müdürü ve CEO’su Fahrettin çiçek, Ege Bölgesi’nin İranlı turist açısından İstanbul’a alternatif olabileceğini belirtti.

Ege Bölgesi'ni yılda yaklaşık 7 milyon yabancı turist ziyaret etti!

Ege Turistik ve İşletmecileri Federasyonu (ETİK), 'Ege Kıyı Raporu' yayımlandı. Ege Turistik ve İşletmecileri Federasyonu'nun hazırladığı raporda, Ege Bölgesi'ni yılda yaklaşık 7 milyon yabancı turistin ziyaret ettiği açıklandı

Akdeniz'e gemilerle gelen turist sayısı arttı!

Son dönemde dünyada daralan kuruvaziyer turizmi Türkiye'yi etkilemedi. Ege'den sonra Akdeniz'e de gemilerle gelen turist sayısı artmaya başladı. Özgür Sert, Antalya'ya Ocak-Ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 turistin geldiğini bildirdi.

Ege sahilleri turistlere kaldı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Aydın'da okulların açılmasının ardından sahiller turistlere hizmet vermeye başladı.Kuşadası ve Didim'de, yerli tatilcilerin çekilmesiyle sahillerde sadece yabancı turistlere rastlanılıyor.

Turist İzmir'e en çok havayoluyla geldi!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) hazırladığı rapora göre yılın ilk 7 ayında kurvaziyer yolcu sayısında yaşanan düşüşe karşılık, havayoluyla gelen turist sayısı arttı.

Ege sahilleri, bayram tatilinde son yılların en yüksek doluluk oranına ulaştı!

Çeşme, Foça, Bodrum, Kuşadası, Didim ve Seferihisar'a gelenlerin çokluğu, esnafın ve turizmcinin yüzünü güldürdü. Tablo, ekonominin ne kadar iyi durumda olduğunu bir kez daha ortaya koydu

Türk turist tatil için Ege kıyılarını tercih ediyor!

Ege kıyılarına yakın Yunan adalarında tatil yapmayı tercih eden Türk turist sayısı hızla artıyor. Geçen yıl Çeşme Limanı'ndan 60 bin Türk'ün girdiği Sakız Adası, bu yıl 100 bine ulaşmayı hedefliyor.

Ege sahilleri turist sayısı Haberi

Ege sahilleri turist sayısı


Ramazan Bayramı tatilini Fethiye'de geçirmek isteyen vatandaşlar, ilçeyi hareketlendirdi. Bayram tatilini Ege sahillerinde geçiren vatandaşlar, plajlara adeta akın etti. Vatandaşlar, Kumburnu ve Belcekız plajlarında denize girmek için araçlarıyla mahallenin girişinde kuyruk oluşturdu. 


Kumburnu Plajı'nın bin 100 araç kapasiteli otoparkının dolması sonucu park yeri bulamayanları, jandarma trafik ekipleri, Belceğiz Caddesi'nde trafiği keserek ara sokaklara yönlendirdi.


Hava sıcaklığının 33, deniz suyu sıcaklığının ise 29 derece ölçüldüğü ilçede plajları dolduran tatilciler, sıcak havada denize girmenin keyfini yaşadı. Macera seven tatilciler de bin 900 metrelik Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçup Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buldu.


Paraşütlerin gökyüzündeki görsel şovu da Belcekız Plajı'nda güneşlenen tatilciler tarafından ilgiyle izlendi.


"Otopark doldu"


Kumburnu Plajı İşletme Müdürü Halil Gören, bayram nedeniyle ilçede yoğunluk yaşandığını söyledi. Gören, Kumburnu Tabiat Parkı'ndaki bin...