03 / 05 / 2024

Ege Üniversitesi kampüsüne cami

Ege Üniversitesi kampüsüne cami

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ege Üniversitesi kampüsü girişindeki alanı dini tesis alanı ilan etti.Alandaki yeşil alan da kaldırılacak, Ege Üniversitesi kampüsü girişinde kalan toplam 4 bin 400 metrekarelik alanda mescit yapılabilecek.

Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı kampüsü Boğaziçi Üniversitesi'ne devredildi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Twitter aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, şu an Marmara Üniversitesi'nce kullanımı sürdürülen Anadolu Hisarı'nda bulunan kampüsün, üniversitelerine devredildiğini duyurdu.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Kadıköy Acıbadem'de bulunan Doğuş Üniversitesi kampüsü satışa çıkarıldı. 4 Şubat'ta ihaleye çıkacak olan kampüs için 203 milyon TL bedel belirlendi. 

İzmir'deki toplanma alanları açıklandı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında depremden evleri zarar gören ve evlerine girmeye korkan vatandaşlar için İzmir Valiliği tarafından toplanma alanları açıklandı. Bayraklı Aşık Veysel Rekreasyon ve Ege Üniversitesi Kampüs Alanı’nda çadır kurulacak.

Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı kampüsündeki inşaata tepki!

İstanbul'da Şişli'de bulunan Marmara Üniversitesi Kampüsü yıkılarak yerine konut inşaatı yapılmasına tepki gösteren Şişli halkı, arazinin konut inşaatı yerine deprem toplama alanı için kullanılmasını istediklerini dile getirdi. 

Okul kampüsüne yurtdışından yatırımcı ilgisi!

Antalya Koleji’nin 3 kampüsü, yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çekti. Antalya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sezgin Koca, "3 kampüs 75 milyon dolara mal oldu'' dedi.

Ege Üniversitesi kampüsündeki caminin yapımı TBMM'de!

Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan bir caminin yapım masraflarının kim tarafından karşılandığı ve ismiyle ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'e millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de yaptığı belediye başkanları aday tanıtım toplantısında Ege Üniversitesi kampüs alanı yakınına Millet Bahçesi yapılacağını açıklaması üzerine çalışmalar başladı.

Ege Üniversitesi’nin koruluğu ‘Millet Bahçesi’ oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi günü İzmir'de gerçekleştirdiği belediye başkanları aday tanıtım toplantısında Ege Üniversitesi kampüs alanı yakınına Millet Bahçesi açılacağını söylemesi üzerine çalışmalar başlatıldı.

Ege Üniversitesi için Yerleşke Master Planı hazırlanıyor!

Ege Üniversitesi için, "Yerleşke Master Planı" hazırlanmaya başlandı. Ege Üniversitesi Kampüs Master Planı ile ilgili üniversiteden açıklama yapıldı. 

Ege Üniversitesi'nin yeni kampüsü Aliağa'da kurulacak!

Ege Üniversitesi'nin yeni kampüsü, İzmir’in Aliağa ilçesinde Çaltılıdere bölgesinde bin 200 dönümlük alan üzerine kurulacak. Dev kampüsün, kentin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına önemli katkılar sunması planlanıyor.

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü 15 Ekim'de teslim edilecek!

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından inşaatı devam eden Körfez Kampüs binasında sona gelindi. Bina, 15 Ekim'de Kocaeli Üniversitesi’ne teslim edilecek.

Univa Öğrenci Evi Kampüsü'ne Araplar ilgi gösterdi!

Erkanlı Grup’un Türkiye’de bir ilke imza atarak dünyaca ünlü AssetCampus işbirliği ile Sakarya’da inşa ettiği Univa Öğrenci Evi Kampüsü, yabancı yatırımcıyı cezbetti. 

Ege Üniversitesi kampüsüne cami Haberi

Ege Üniversitesi kampüsüne cami

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ege Üniversitesi kampüsü girişindeki alanı dini tesis alanı ilan etti.


Alandaki yeşil alan da kaldırılacak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova ilçesi Erzene Mahallesi sınırlarında kalan ve Ege Üniversitesi kampüsü girişinde kalan toplam 4 bin 400 metrekarelik alanda mescit yapılabilecek.


Mülkiyeti Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve 25 Temmuz 2014'te İzmir İl Müftülüğü'ne tahsis edilen arazide cami yapılması gelen talebi değerlendiren bakanlık, yayınladığı imar planlarını bir ay süreyle askıya çıkardı. Bölgede yayınlanan yerel gazetelerin haberlerine göre, toplam 9 bin 350 metrekareyi bulan alanda plan değişikliğine gidildi. Teknopark ve yüksek öğretim kurumlarına ayrılan 4 bin 400 metrekare büyüklüğündeki arazinin 2 bin 820 metrekaresine cami yapılacak ve 2 bin 360 metrekaresi de park alanı olarak ayrılacak. Bu...