28 / 04 / 2024

İzmir'e millet bahçesi geliyor!

İzmir'e millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de yaptığı belediye başkanları aday tanıtım toplantısında Ege Üniversitesi kampüs alanı yakınına Millet Bahçesi yapılacağını açıklaması üzerine çalışmalar başladı.



Ege Üniversitesi'nin kampüs alanı dışındaki ‘Lojmanlar bölgesi' ile Güneş Enerjisi Enstitüsü arasında kalan koruluk alanında 'Millet Bahçesi' projesi için çalışmalar başlatıldı.

290 bin metrekarelik alan

Sputnik News'ta yer alan habere göre, Ege Üniversitesi Senato üyeleriyle birlikte bölgeyi gezen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Kampüs alanı dışında kalan koruluk alan, milletimizin de kullanımına açılacak. Yaklaşık 290 bin metrekarelik alan, bakım ve düzenlenmesinin ardından vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak" diye konuştu. 

''İzmir´in simgesi haline gelecek''

Bornova Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı´ndaki Ege Üniversitesi Lojmanları Konukevi arazinin bulunduğu bölgede eşsiz bir koruluk bulunduğu söyleyen Prof. Dr. Budak, şu açıklamalarda bulundu:

''Bu eşsiz koruluk bütünlüğü korunarak Millet Bahçesine dönüştürülecek. Kentin merkezinde kalan oksijen deposundan vatandaşlarımız aileleriyle yararlanabilecekler. Bizim koruluk alanımıza yapılacak olan Millet Bahçesi, İzmir´in simgesi haline gelecek özellik taşıyor. Yeşilimizi hem koruyacağız hem de yeşilimizden daha çok yararlanacağız. Çocuklarımız, gençlerimiz sporunu yapabilecek, aileler vakit geçirebilecek.''


Geri Dön