02 / 05 / 2024

ege yazlık evler

ege yazlık evler

En çok yazlık ev ilanı Kuşadası ilçesinden verilirken, ev fiyatlarının ortalama 360 bin TL’yi bulduğu Çeşme en pahalı ilçe olarak kaydedildi...

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Havaların ısınmasıyla birlikte Ege Bölgesi’nde yazlık kiralamaları yüzde 30 ila yüzde 80 arasında yükseldi. İşte detaylar...

Yazlık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Tatil bölgelerindeki yazlık konut fiyatları artmaya devam ediyor. Denge Değerleme’nin Ege Bölgesi’nde yaptığı tespitlere göre;  2022 yılı ilk döneminde fiyatlar pandemi öncesine göre önemli oranda yükselirken, özellikle lüks segmentteki villa tarzı konutlarda aylık 100.000-500.000 liraya varan fiyat

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

Yazlık konut kiralamak isteyen kişiler arayışlarına başladı. Fakat yazlık evler için istenen yüksek fiyatlar yazlık kiralamayı düşünen vatandaşları düşündürüyor. Bazı bölgelerde kiralamalar Euro üzerinden yapılırken, bazı bölgelerde boş ev kalmadı...

En çok kiralık yazlık evler nerede arandı?

Zingatcom tarafından açıklanan verilere göre 2021 yılının ilk yarısında en çok kiralık evler Kuşadası'nda arandı.

Yatırımın yeni adresi: Yazlık evler!

Salgın süresi boyunca Bodrum’a ilginin artması kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Kira getirisi artınca amortisman süresi 8 yıla kadar geriledi. Yazlık almak iyi bir yatırım adresi haline geldi” diye konuştu.

Koronavirüs salgınıyla yazlık evler kışlık oldu!

Koronavirüs sürecinde bir yandan köye dönüş devam ederken, diğer yandan “İstanbul’dan ayrılma arzusu” olan aileler farklı şehirlere taşınıyor. Bu dönemde yazlıklar da kışlık olarak kullanılacak.

Yazlık evler kışlık oldu!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlıklara akın eden vatandaş, uzaktan çalışma ve online eğitim sebebiyle kışlık evine geri dönmedi. Yazlık bölgelerde konut talebinin artması fiyatların yüzde 30 artmasına sebep oldu. 

Uzmanlar uyarıyor: Yazlık evlere kışlık bakım şart!

Yaz tatili bitti, yazlık evlerin bir sonraki yaza kadar kapısı kapandı. Fakat bütün bir kış boyunca bakımsız kalan bu evler rutubet, küf, mantar gibi birçok sorunu da beraberinde getiriyor. İşte yaz tatilinizin başında kötü sürprizlerle karşılaşmamanız için yalıtım önerileri...

Yazlık evler yatırımcısına kazandırdı! 

Son 4 yılda yazlık evlerin fiyatları yüzde 118'e varan oranlarda artış gösterdi. Yazlık fiyatları en çok Antalya Kaş'da arttı.  

Tatilcinin yeni favorisi yazlık evler oldu!

Otellerde fahiş fiyatlar tatilciyi kiralık yazlıklara yöneltti. Talebi gören ev sahipleri ise kira fiyatlarına yüzde 50 zam yaptı.

İstanbul'dan yazlık bölgelere göç artışı dikkat çekiyor! 

Ege ve Akdeniz sahilleri başta olmak üzere yazlık bölgelerdeki hareketlilik son 10 yıldır giderek arttıyor.  Büyük şehirlerden daha yönetilebilir yaşamlar vadeden bu şehirlere kaçma eğilimi bir trend olarak karşımıza çıkıyor. 

Turizmin hareketlenmesi Ege ve Akdeniz'deki yazlık fiyatlarını artırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya, "Turizmde hareketliliğin başlamasıyla Ege ve Akdeniz'deki yazlık fiyatlarının normal gayrimenkullerden daha fazla arttığını, bu artış oranının yer yer ortalamanın 2-3 katına kadar ulaştığını görüyoruz" dedi.

ege yazlık evler Haberi

ege yazlık evler


Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte yazlık ev ilanlarına da hareketlilik geldi.  2013 yılı Nisan ayı verilerine göre en çok yazlık ilanı girilen ilçe Kuşadası olurken, yazlık evlerde ortalama fiyatın 360 bin TL’yi bulduğu Çeşme ise en pahalı ilçe oldu. Manavgat’taki yazlık ev fiyatlarında da yüzde 22 oranında düşüş gözlendi.


Verilere göre en çok yazlık ev ilanı Kuşadası ilçesinden verilirken, ev fiyatlarının ortalama 360 bin TL’yi bulduğu Çeşme en pahalı ilçe olarak kaydedildi. Antalya’nın Manavgat ilçesinde yazlık ev fiyatlarında 2013 yılının Mart ayına göre yüzde 22 oranında düşüş gözlenirken, Serik ve Alanya ilçelerinde yüzde 7 oranında artış kaydedildi. 


Tatilcilerin gözde merkezlerinden Bodrum’da ise yazlık ev fiyatları Mart ayına göre ortalama yüzde 20 artarak, 276 bin TL’ye ulaştı.  Özellikle sakin tatil isteyenlerin ve dalış...