02 / 05 / 2024

Eğiste Viyadüğü

Eğiste Viyadüğü

Konya'nın Hadim ilçesinde, Toroslar üzerine inşa edilen Eğiste Viyadüğü, 42 ila 166 metrelik 8 ayaklı yapısıyla, İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak.

2008'den sonra işe girenler dikkat! SGK o kişileri kıskaca aldı! EYT'de maaşlar resmen değişti! 

SGK mevzuatına göre 2008'den sonra isteğe bağlı sigorta priminin sigortalılık süresine sayılması için 12 ay yatırılması gerekiyor. SGK, sigorta primini yatırmayanları kıskaca aldı. İşte detaylar...

Sigortalı bir işte çalışmayanlar eksik primlerini nasıl tamamlayabilir? Kimler isteğe bağlı sigorta yapabilir?

EYT yasa teklifine göre emeklilikte yaş aranmıyor, fakat kademeli geçişteki prim şartı 5000-5975 gün arasında değişiyor. 5000 günün üzerinde prime ihtiyacı olanlar çalışarak ya da isteğe bağlı olarak prim ödeyerek farkı kapatabilecek. Peki bu haktan kimler faydalanabilir?

Markanın ruhunu en iyi yansıtan araç BMW X3'e Nisan zammı geldi mi? İşte 04 Nisan 2023 fiyat listesi

BMW'nin X3 modeli için çok az değişiklik görüyor. Uzaktan yakın anahtarı olmadan giriş sistemi bundan böyle seride standart hale gelmiş ve isteğe bağlı Premium paket artık iDrive bilgi-eğlence  sistemi için hareket kontrollerini içermez. Peki BMW X3 04 Nisan 2023 fiyat listesi nedir? 

İsteğe bağlı sigortalı nasıl olunur? 2023 yılı prim ödemesi kaç TL oldu?

Asgari ücrete yapılan zamla birlikte, hesapların büyük bölümünde değişiklikler yaşandı. İsteğe bağlı sigorta primi de güncellendi. Peki isteğe bağlı sigorta aylık ödemesi kaç TL oldu? Kimler isteğe bağlı sigortalı olabilir? İşte detaylar…

Seyahat süresi 20 dakika kısalacak! Akdeniz ve İç Anadolu’yu birbirine bağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Eğiste Hadimi Viyadüğü Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerini birbirine kesintisiz bir şekilde bağlayarak seyahat dakikasının 20 kısalacağını açıkladı.

Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek!

Eğiste Viyadüğü'nde köprü üst yapı imalatının yüzde 22'si tamamlandı. Yeni proje ile Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek.

Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde 5 tünel ve 2 viyadük daha açılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin ile Antalya'yı bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde bu yıl 5 tünel ile 2 viyadüğü daha açacaklarını söyledi.

Kuzey Marmara Otoyolu trafiğe açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde bulunan Kurtköy-Liman kavşakları liman bağlantı yolu üzerindeki V07 viyadüğü ve Liman-Sevindikli kavşakları trafiğe açıldı. Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen projeyle trafiğin rahatlaması planlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda büyük gün! Trafiğe açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan bazı viyadük ve yollar bugün saat 23.59 itibarıyla trafiğe açılacak.

Caner Erkin Şükran Ovalı'ya Çeşme'de villa alacak!

Ünlü futbolcu Caner Erkin, oyuncu eşi Şükran Ovalı için kesenin ağzını açtı. Erkin, İzmirli olan eşinin isteğiyle Çeşme Paşalimanı’ndan yaklaşık 9 milyon liralık villa almak için kolları sıvadı.

Eğiste Viyadüğü, Türkiye'nin en yüksek ayaklı gerdanlığı olacak!

Konya'nın Hadim ilçesinde, Toroslar üzerine inşa edilen Eğiste Viyadüğü, 42 ila 166 metrelik 8 ayaklı yapısıyla, İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak.

Dünyanın en yüksek ikinci viyadüğü Hadim'e yapılıyor!

Konya-Alanya arasını 2 saate düşürecek olan Eğişte viyadüğü inşaatı için şantiye kurulumu tamamlandı. Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu "Eğişte Viyadüğü Projesi dünyada en yüksek ikinci viyadük olma özelliğini taşıyor" dedi.

Ticari gayrimenkul ve konutta kiralamalar eşitlenmeli!

9. AVM Yatırımları Konferansı gerçekleşti. Yüksek döviz kiralarıyla başı dertte olan AVM yatırımcıları şikayetlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye iletti. Tüfenkci, Maliye Bakanlığı ile görüşüp tüm isteğe yanıt verileceğini söyledi.

Eğiste Viyadüğü Haberi

Eğiste Viyadüğü

Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu'nda, Türkiye'nin prestijli projelerinden biri yükseliyor.


Konya ile Antalya'yı birbirine bağlayan alternatif güzergahlar arasında yer alan karayolunda, bir süredir devam eden duble yol ve tünel çalışmalarına Eğiste Viyadüğü projesi de dahil edildi.


Karayolunun Hadim ilçe sınırlarındaki dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste deresi bölümünde yapımına başlanan viyadük, ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak. 



Köprünün uzunluğu bin 372 metre

AA muhabirinin, Karayolları Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, Eğiste Viyadüğü'nün inşaası yüklenici firmaya iş yerinin geçen yıl 29 Aralık'ta teslim edilmesiyle başladı.


Karayolları Konya 3. Bölge Müdürlüğü yol ağında bulunan Toroslar üzerindeki Hadim Devlet Yolu'nda yapımı süren viyadük, yolun 60,9 ila 62,3. kilometreleri arasında toplam bin 372 metre uzunluğunda projelendirildi.


Trafik, yol ve sürüş güvenliğinin artırılması için yapımı...