06 / 05 / 2024

Eğridere heyelan alanı

Eğridere heyelan alanı

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

Limonlu Bahçe Konakları'nda hiç peşinatsız 12 ay vade! Teslimler yıl sonunda!

Akyapı tarafından hayata geçirilen Limonlu Bahçe konutlarında hiç peşinatsız 12 ay vade imkanı sağlanıyor. Limonlu Bahçe projesinde yer alan konutların teslimlerinin yıl sonunda yapılması planlanıyor. 

Sit alanı arsa nasıl değerlendirilir?

Sit alanı, doğal veya tarihsel dönemlerdeki kalıntıları içeren alanlardır. Bu alanlar özel olduğu için devlet tarafından koruma altına alınır. Sit alanı arsa, belirli özelliklere sahiptir. Eğer bu alanın sahibi varsa, derecesine göre değerlendirmesi mümkün olur. Sit alanı arsa hakkında detaylar...

Menteşe Belediyesi, Muğla'da 2 arsa satacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar dikkat!

Muğla İli Menteşe Belediye Başkanlığı, Muğla Menteşe'de yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Resmi Gazete'de paylaşılan detaylara göre, söz konusu satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

O ilde ayçiçeği ekim alanı 3 yılda yüzde 240 arttı!

Uşak'ta ayçiçeği ekim alanı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanmış olan tohum desteğinin de etkisiyle son 3 senede yüzde 240 artış göstererek, 34 bin 220 dekara ulaştı.

2023 KPSS başvuru ücreti belli oldu! KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ücreti peş peşe açıklandı!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuru ücretleri belli oldu. Peki, KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi ücretleri ne kadar oldu?

Muğla Menteşe'de 8.9 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Menteşe Belediye Başkanlığı, Muğla Menteşe'de yer alan 15 adet arsayı 8 milyon 943 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

Kanal İstanbul güzergahında 367 heyelan alanı tespit edildi!

İBB, İstanbul’daki heyelan riskini saha çalışması yaparak ilçe ilçe analiz etti. Kanal İstanbul güzergahında 63’ü etkin 267 heyelan alanı olduğu belirlendi. 

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

Muğla Menteşe'de 8.9 milyon TL'ye satılık 8 gayrimenkul!

Menteşe Belediye Başkanlığı, Muğla Menteşe'de yer alan 8 gayrimenkulü satışa çıkardı.

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

İzmir Büyükşehir'den Eğridere halkına konut müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Eğridere'de yaşanan toprak kayması sebebiyle mağdur olan vatandaşlar için önerdiği "Çukurköy modeli" bölge halkına anlatıldı.

İzmir Eğridere'deki evler için gereken yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, heyelan yaşanan Eğridere'yi ziyaret ederek evleri boşaltılan vatandaşlarla bir araya geldi. Kocaoğlu, belediye olarak gerekeni yapacaklarını söyledi.

Bornova'da evlerin yıkıldığı alanda hobi bahçesi kurulacak!

İzmir Bornova'daki Eğridere mahallesinde yolların ayrılıp evlerin yıkıldığı heyelanının nedeninin arazide hobi bahçesi kurma çalışmaları olduğu iddia edildi.

Eğridere heyelan alanı Haberi

Eğridere heyelan alanı

İzmir Bornova'nın dağlık bölgesinde bulunan, kırsal Eğridere Mahallesi Ardıç Sokak'ta, 16 Şubat'ta, heyelan oluştu. Toprak kayması sonrasında ilk olarak 12 ev tahliye edildi. Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; heyelanın devam etmesi üzerine hasarın oluştuğu 30 ev ile hayvancılık yapılan 15 ahır için kaymakamlık kararıyla tahliye kararı verildi. Heyelan sonrası bölge sakinleri, büyük bir tedirginlik yaşandı.

UZMANLAR, BÖLGEYİ İNCELEDİ

AFAD İl Müdürlüğü'ne bağlı personelin yanı sıra Ankara'da bulunan genel müdürlükten ve çeşitli üniversitelerden de uzmanlar bölgeye geldi. Uzmanların bölgede bulunan jeolojik incelemeler sonrasında heyelanın oluştuğu alan ile ilgili rapor hazırlandı. İnceleme sonuçlarının yer aldığı, İzmir Valiliği tarafından hazırlanan raporu dikkate alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Eğridere'de bulunan heyelan alanı, afet bölgesi ilan edildi.

HAK SAHİPLERİNİN ZARARLARI TESPİT EDİLECEK

Afet bölgesi ilanından...