04 / 05 / 2024

ekim 2015 işyeri kira artış oranı hesabı

ekim 2015 işyeri kira artış oranı hesabı

Kanunen meskenlerde ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu zorunluluk 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Peki, işyeri kira artışı nasıl yapılır? İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2015..

İl Özel İdare bu ilde arazi, iş yeri, arsa ve ofis satacak!

Tokat İl Özel İdaresi, Tokat'ta arazi, iş yeri arsa ve ofis satacak. Söz konusu satış ihalesi 26 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

O AVM'deki 9 adet iş yeri kiraya veriliyor! İhalesi 24 Ekim'de!

Ordu Altınordu'da yer alan Gülyalı Marino Port AVM'deki 9 adet iş yeri kiraya veriliyor. Peli Gülyalı Marino Port AVM'deki iş yerlerinin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte detaylar...

O ildeki 5 adet konut ve 5 adet iş yeri satılıyor! İhalesi 25 Ekim'de! 

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale ili, Merkez ilçesinde yer alan 5 adet iş yeri ile 5 adet konutu satıyor. Peki ihale ne zaman? Konut ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Belediyeden KDV'den muaf iş yeri fırsatı! İhalesi 2 Ekim'de!

Aydın İli Nazilli Belediye Başkanlığı, Aydın Nazilli'de yer alan iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan iş yeri KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

İş yeri kira artış oranları belli oldu! İşte iş yeri kira artış oranı Ekim 2022!

İş yeri sahipleri ile kiracılar arasında düzenlenen ve yenilenecek kira sözleşmelerinde yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, iş yeri kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar?

Melikgazi Belediyesi'nden 8.2 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık iş yeri!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanlığı, Hunat Mahallesi'nde bulunan iş yeri ve müştemilatlarını 10 yıllığına 8 milyon 250 bin TL'ye kiraya çıkarıyor. İşin ihale günü 7 Ekim 2020 olarak açıklandı.

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi'nde 62 iş yeri inşa edilecek!

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı tarafından Aybastı Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 62 iş yeri yapım işi ihale ediliyor. İhale 8 Ekim 2019 tarihinde yapılacak.

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi iş yeri yapım ihalesi 8 Ekim'de!

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Aybastı Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 62 iş yeri yapım işini ihaleye çıkarıyor. İşin toplam bedeli 17 milyon 700 bin lira olarak belirlendi. 

Konut ve iş yeri KDV indirimi için elinizi çabuk tutun!

Geçtiğimiz sene Ekim ayında sona eren konutta KDV indirimi uygulaması bu yıl 5 Mayıs ayında yeniden başlatıldı. Konut ve iş yeri KDV indirimi sektörde büyük etki yarattı. 

Çayırova Belediyesi'nden 117 milyon TL'ye satılık 59 iş yeri!

Çayırova Belediyesi, 59 iş yeri ihale ile satılıyor. İhale 30-31 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşecek...

Konut ve iş yeri KDV indiriminde son 15 gün!

Bu yıl Mayıs ayında başlayan konut ve iş yeri KDV indirimi 31 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. Buna göre, konut ve iş yeri KDV indiriminde son 15 gün kaldı..

Merzifon Belediyesi'nden 26.6 milyon TL'ye satılık 34 iş yeri!

Merzifon Belediyesi, iş ve yaşam merkezindeki 34 iş yeri ihale ile satılıyor. İhale 23 Ekim'de yapılacak...

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi!

Müteahhitlere konut ve işyeri satışında KDV iadesi yapılıyor. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile 5 Mayıs'ta yürürlüğe giren uygulama 31 Ekim'e kadar devam edecek. 

ekim 2015 işyeri kira artış oranı hesabı Haberi

ekim 2015 işyeri kira artış oranı hesabı

İşyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2015!

İşyeri kira artış hesabı, mesken kira artış oranı hesabından farklı olarak yapılıyor. Kanunen meskenlerde ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu zorunluluk 2020 yılına kadar uygulanmıyor.


Borçlar Kanunu'nda yapılan düzenlemelere göre 2020 yılına kadar işyerlerinde sözleşme serbestisi uygulanıyor. Sözleşmede hangi oran belirtildiyse kira bedeline o oranda zam yapılıyor. 


Ancak hiçbir oranının belirtilmiş olmaması durumunda ise mal sahibi istediği oranda zam yapabiliyor. Peki, işyeri kira artış oranı hesabı nasıl yapılır? İşyeri kira artış oranı hesabında hangi oranlar kullanılır?


Kira ÜFE oranları..

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 1,53 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,53 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,81 artış, bir önceki...