20 / 05 / 2024

Ekim enflasyonu arttı mı

Ekim enflasyonu arttı mı

TÜİK, ekim ayı enflasyon rakamlarını bugün saat 10:00'da açıklayacak. Piyasada TÜFE'de aylık bazda yüzde 1.84 artış bekleniyor. MB, doğalgaz ve elektrik zammının enflasyona yüzde 0,4 oranında yansıyacağını açıklamıştı

İstanbul'da konut harcamaları 1 ayda yüzde 3.90 arttı! Mart enflasyonu yüzde 78,28 oldu!

İstanbul'un mart ayı enflasyonu açıklandı. İTO tarafından açıklanan rakamlara göre; İstanbul'un mart ayı enflasyonu aylık yüzde 3,93, yıllık yüzde 78,25 olarak belirlendi. İşte rakamlar...

TÜİK açıkladı: İnşaat ciro endeksi yüzde 98,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 65,3 arttı.

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

O ilde ekmeğe zam: 200 gram ekmeğin fiyatına bir yılda yüzde 100 arttı!

Konya'da ekmek fiyatları arttı. Konya'da 2022 yılının Ekim ayında 3,5 liraya satılan ekmek bu yılın aynı ayında 7 liraya satılacak. 

ABD enflasyonu sonrası dolarda son durum! Dolar bugün ne kadar oldu? 11 Ağustos Cuma dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. ABD'de  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yüzde 0,2 ile beklentilere paralel arttı. ABD enflasyonu sonrası dolar ne kadar oldu? Dolar bugün kaç lira?

O ilde ayçiçeği ekim alanı 3 yılda yüzde 240 arttı!

Uşak'ta ayçiçeği ekim alanı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanmış olan tohum desteğinin de etkisiyle son 3 senede yüzde 240 artış göstererek, 34 bin 220 dekara ulaştı.

Çiftçiler hububat alım fiyatlarından memnun! Buğdayda ekim alanları arttı: 20 milyon ton buğday üretimi hedefleniyor!

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, buğday üretimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tiryakioğlu, 2023'te 20 milyon ton buğday üretimi hedeflendiğini belirtti. 

Amerikalıların serveti 148 trilyon dolara yükseldi! Bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2 arttı!

Fed tarafından yayımlanan geçtiğimiz senenin Ekim - Aralık dönemine ilişkin ABD'nin Finansal Hesapları raporuna göre Amerikalıların serveti 148 trilyon dolara yükseldi! Bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2 arttı!

İstanbul'un enflasyonu belli oldu!

İTO verilerine göre, İstanbul'un aralık ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 92,97 olarak belirlendi. Böylece, İstanbul'un enflasyonu ekim ayında gördüğü rekor seviyeden ikinci ayda da düştü.

AVM Perakende Ciro Endeksi Ekim ayında yüzde 131,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, alışveriş merkezlerinde kiralanabilir metrekare başına düşen cirolar bu yılın Ekim ayında İstanbul’da 6 bin 594 TL, Anadolu’da 3 bin 845 TL şeklinde gerçekleşti.

Konut Fiyat Endeksi yüzde 188,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE), Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 5,4 arttı ve 605,8 seviyesinde gerçekleşti.

Ekim enflasyonu arttı mı Haberi

Ekim enflasyonu arttı mı


TÜİK, ekim ayı enflasyon rakamlarını bugün saat 10:00'da açıklayacak. Piyasada TÜFE'de aylık bazda yüzde 1.84 artış bekleniyor. Ekonomistlerin ekim ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 2.20 ve en düşük ise yüzde 1.43 aralığında yer aldı.


Enerji zammı yüzde 0.4 etki edecek


Bu arada Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, ekim ayında doğalgaz ve elektrik tarifelerinde yapılan ayarlamanın etkisiyle enerji fiyatları önemli bir oranda yükseleceğini, yükselişin enflasyona yüzde 0,4 oranında yansıyacağını açıkladı. Ekim ayından geçerli olmak üzere elektrik ve doğalgaza yüzde 9'luk zam yapılmıştı.


Yıllık enflasyon tahmini yükseliyor


Ekim ayı itibariyle elektrik ve doğalgaza yapılan zamların yanı sıra son günlerdeki hareket dışarıda bırakıldığında TL'nin genel çerçevede değer kaybetmesi nedeniyle yılsonu enflasyon beklentilerinin yükseldiği görülüyor. 2014 sonu TÜFE beklentisi ise bir önceki anketteki yüzde 8.70'ten...