05 / 05 / 2024

ekimde kullanılan konut kredisi faizleri

ekimde kullanılan konut kredisi faizleri

Mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 147 milyar 976 milyon 640 bin lirası konut, 5 milyar 689 milyon 906 bin lirası taşıt, 160 milyar 346 milyon 596 bin lirası diğer kredilerden oluştu.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

2 bin yıllık antik lüks konut bulundu! 'Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi!

İtalya’nın başkenti Roma’da, ‘’olağanüstü’’ mozaiklerin yer aldığı 2 bin yıldan eski olan lüks bir konut bulundu. Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi.

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

İTO depremzedelerin konut ihtiyaçları için başlatılan kampanyaya tam destek verdi!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, TOBB öncülüğünde deprem bölgesine yönelik başlatılan konut seferberliğine İstanbul iş dünyası olarak katılacaklarının belirterek, “İsteyen bir ev, daire veya oda bedeli kadar bağış yapabilecek” dedi.

Instagram çok kullanılan özelliğini kaldırıyor! Mağaza butonu yok olacak. Peki alışverişe devam mı?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram dikkat çeken kararını açıkladı. Uygulamada alışveriş olanağı sağlayan o buton artık olmayacak. Mağaza butonu gidince akıllara heman şu soru geliyor: Peki alışveriş nasıl yapılacak? İşte yanıtı…

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı! 

2021 yılında 300 milyar TL'den fazla konut kredisi kullanıldı. Konut kredilerinin, tüketici kredilerinin toplam 3'te 1'ini oluşturduğu belirtildi.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

ekimde kullanılan konut kredisi faizleri Haberi

ekimde kullanılan konut kredisi faizleri

Bankacılık sektörü toplam mevduatı, geçen hafta 11 milyar 680 milyon 22 bin lira artarak 1 trilyon 423 milyar liraya ulaştı. 


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. 


Buna göre, bankacılık sektörü toplam kredi hacmi (TCMB dahil), 18 Kasım ile biten haftada 16 milyar 693 milyon 516 bin lira arttı. Böylece söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 1 trilyon 619 milyar 138 milyon 954 bin liradan 1 trilyon 635 milyar 832 milyon 470 bin liraya yükseldi. 


Toplam kredi hacmi, 18 Kasım haftasında, bir önceki haftaya kıyasla yüzde 1,03 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,72 yükseliş kaydetti.


Verilen kredilerin 1 trilyon 598 milyar 418 milyon 265 bin lirası mali olmayan kesime, 37 milyar 414 milyon 205 bin lirası...