30 / 04 / 2024

Eklenti alanı hesaplama

Eklenti alanı hesaplama

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme ait olan yeri eklenti olarak tanımlanıyor. Peki, eklenti brüt alanı nedir?

Emekliler dikkat: Kök maaşınızı hemen hesaplayın! 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün emeklilere verdiği ikramiye müjdesinin ardından, emekli kök maaş hesaplama yeniden gündem oldu. Peki 7 bin 500 lira alan emeklilerin kök maaşları ne kadar?

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

3 bin 500 TL alan çalışan ne kadarlık konut kredisi çekebilir? 

Bankalar tarafından uygulanan konut kredisi kampanyaları vatandaşları ev almaya yöneltti. Konut satın almak isteyen birçok vatandaş maaşına göre verilecek konut kredisi için hesaplama yapıyor. Peki, 3 bin 500 TL maaş alan çalışan ne kadar konut kredisi çekebilir? İşte detaylar...

Ev vergisi hesaplama örneği 2021!

Türkiye sınırlarında içerisinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Vergi mükellefleri 2021 yılında, vergilerini en az yüzde 9,11 oranında zamlı ödeyecek. İşte ev vergisi hesaplama örneği 2021...

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

Soner Yalçın’ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklentiler yaptığına ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. otoğraflarda bodrum kat ilave edilen villanın tabanının komple delinip yıkıldığı görülüyor...

Binadaki eklenti tapuya tescil edilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak alan deniyor. Peki, binaya eklenti yapılırsa ne olur?

Eklenti brüt alanı nedir?

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme ait olan yeri eklenti olarak tanımlanıyor. Peki, eklenti brüt alanı nedir?

Bağımsız bölüm net alanı hesaplama 2017!

Bağımsız bölüm net alanı hesaplamalarına bağımsız bölümün bazı alanları dahil edilmiyor. Peki, son yönetmeliğe göre bağımsız bölüm net alanı nasıl hesaplanır?

Bağımsız bölüm brüt alanı hesaplama 2017!

Bir bağımsız bölümün alanı brüt ve net olmak üzere iki şekilde hesaplanabiliyor. Peki, bağımsız bölüm brüt alanı nasıl hesaplanır?

Konutlardaki net alan kavramına yeni hesaplama!

Konutların net alanı balkon, kat bahçesi ve terası dikkate alınmadan hesaplanacak. Maliye bakanlığı hazırladığı bir özelge ile bu konudaki muğlaklığı sona erdirdi.

İnşaat KAKS hesaplama 2015!

Bir arsa üzerine inşaat yapmadan önce binanın ne kadar alana yayılacağı ve katlar alanı toplamının ne olacağı gibi hesaplamaların yapılması gerekiyor. Peki, KAKS nasıl hesaplanır? İşte inşaat KAKS hesaplama 2015..

İnşaat KAKS hesaplama örneği!

Kat alanı kat sayısı olan KAKS, yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, KAKS nasıl hesaplanır? İşte inşaat KAKS hesaplama örneği...

İskan bedeli hesaplama 2015!

İskan, belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için alınması gerekiyor. Peki, iskan için ne kadar bedel ödenir? İşte iskan bedeli hesaplama 2015..

Eklenti alanı hesaplama Haberi

Eklenti alanı hesaplama

Eklenti, bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme ait olan yeri oluyor.


Eklenti net alanı, sadece bağımsız bölüme ait olan ve içerden bağlantısı bulunmayan, aynı veya farklı katlarda olup ayrı girişi bulunan mekânların, içindeki duvarlar arasında kalan ve bağımsız bölüm net alanında belirlenen esaslara göre hesaplanan temiz alanı oluyor. Peki, eklenti brüt alanı nedir?


Eklenti brüt alanı 

Eklenti brüt alanı, sadece bağımsız bölüme ait olup bu bölümün kullanımı ve tasarrufunda bulunan, bağımsız bölümün içinde olmayıp, aynı katta veya farklı katta yer alan ve girişi bağımsız bölümden ayrı olan mekânların bağımsız bölüm brüt alanının belirlenen esaslar dikkate alınarak hesaplanacak alanı oluyor.


İmar Yönetmeliğine göre, parsel alanının, parseldeki her bir binanın emsale konu alan büyüklüğünün, parseldeki tüm binaların toplam emsale konu alan büyüklüğünün,...