29 / 04 / 2024

Ekolojik Planlama

Ekolojik Planlama

Otopark ve yürünemeyen kaldırım sorununu da çözmek isteyen bakanlık, tüm projelere otopark zorunluluğu getirecek

Peyzaj, imar planlarındaki en temel eksiklik!

Yüksek Peyzaj Mimarı Yrd. Doç. Dr.Oktan Nalbantoğlu, kent kimliğinin sürdürülebilmesi için, kentin doğal çevresi, tarihsel süreçte kazandığı kültürel ve mimari miras ile ekolojik planlama anlayışının temel alınması gerektiğini vurguluyor.

Sinop'un 1/5 binlik imar planına itiraz!

Sinop Çevre Dostları Derneği, Sinop Belediye Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5.000 ölçekli Sinop Nâzım İmar Planına, ekolojik planlama ilkeleri ve kamu yararına uymadığı gerekçesi ile itirazda bulundu.

Proaktif Şehircilik Planlama Limited Şirketi kuruldu!

Proaktif Şehircilik Planlama Limited Şirketi, Engin Akman tarafından 100 bin TL sermaye ile 12 Haziran'da Şişli, Yayla Mahallesi Özden Sokak, Elysiumcool Siteleri' nde kuruldu.

Kırcami imar planlama çalışmalarında sona gelindi!

Menderes Türel, Kırcami İmar Planlama çalışmalarında artık sona gelindiğini, Muratpaşa Belediyesi’nin 18 uygulamasını yapmasının ardından bölgede temel atma çalışmalarının başlayacağını söyledi. Türel, “Artık kimse Kırcami’yi durduramayacak” dedi.

Antalya Kırcami imar planlama çalışmalarında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kırcami İmar Planlama çalışmalarında artık sona gelindiğini, Muratpaşa Belediyesi’nin 18 uygulamasını yapmasının ardından bölgede temel atma çalışmalarının başlayacağını söyledi...

Ekolojik Çağda Mimarlık için Yeni Gelecekler semineri 9 Haziran’da!

“Mimarlığı kimya ile buluşturan” Armstrong, 9 Haziran’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde “Ekolojik Çağda Mimarlık için Yeni Gelecekler: Griyi Yeşille Buluşturmak” etkinliğinde konuşacak.

Malatya'ya Ekolojik Spor Köyü geliyor!

PTT 1. Lig takımı Yeni Malatyaspor’un başkanı Adil Gevrek kulübün kongresinde önemli bir projeyi de kamuoyu ile paylaştı. Adil Gevrek, “Ekolojik Spor Köyü” projesiyle Malatya’nın sporuna önemli bir yatırım olacağını söyledi.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması 30 Haziran'a uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği “Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması” 30 Haziran 2015 tarihine kadar uzatıldı. Yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilere 154 Bin TL ödül verilecek.

Atlas Yatırım Planlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Yatırım Planlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Nusret Argun, Fikriye Argun tarafından 57 milyon 218 bin 251 TL'lik sermaye ile 14 Mayıs'ta kuruldu.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen, birincinin 40 bin TL, ikincinin 30 bin TL, üçüncünün ise 20 bin TL ile ödüllendirileceği Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması başlıyor.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda 154 bin TL ödül verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenleyeceği “ Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması” başlıyor. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere toplam 154.000 TL ödül dağıtılacak. Ön kayıtlar ise 5 Haziran'a kadar kabul edilecek.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması için ön kayıt için son tarih 5 Haziran!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, üniversiteli gençler için " Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması" düzenliyor. Yarışmada birinci olan gençler 40 bin TL, ikinci 30 bin TL ve ücüncü ise 20 bin TL ödül olacak.

Çevre Bakanlığı'ndan Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla üniversiteliler arasında ‘çevre’ farkındalığını artıracak önemli bir projeye start veriliyor. ‘Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması’ ile yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere toplam 154 bin lir

Ekolojik Planlama Haberi

Ekolojik Planlama

Kentsel Dönüşüm Yasası'yla ilgili yönetmeliklerde en önemli madde belediyeleri kapsıyor. "Ekolojik Planlama" başlığı altında yer alan, yenilenebilir enerjiyi kullanacak, açık ve ağaçlandırılmış geniş alanlara sahip, çevreye zarar vermeyen ve geri dönüşümde ileri kriterleri hayata geçiren projeler destek görecek.


Otopark ve yürünemeyen kaldırım sorununu da çözmek isteyen bakanlık, bu yönetmelikle bazı ara sokakları sadece yayaların hizmetine bırakmaya hazırlanıyor. Ayrıca tüm projelere otopark zorunluluğu getirecek. 


Yönetmelikte yer alacak en önemli unsur ise yeni yapılacak yerleşim alanlarında caddelerin yayaların hizmetine açılacak olması. Caddelerin kenarına gelişi güzel araba park etmenin önüne geçilmesi için ara sokaklar trafiğe kapatılacak. Yeni yönetmelik ile tüm belediyelerde bisiklet yolları, ilçe ve mahalle parkları zorunlu olacak. 


Kentsel dönüşümde binaların hangi kriterlere göre incelenip yıkılacağını düzenleyen yönetmeliği üniversiteler hazırlayacak. Bakanlık, İTÜ, Boğaziçi ve...