23 / 07 / 2024

ekolojik yürüyüş parkurları

ekolojik yürüyüş parkurları

Spor salonlarına ya deniz kenarına inemeyen vatandaş da, yol kenarlarındaki ya da mahalle aralarındaki küçük yeşillik alanlarda sporunu kendince yapıyor. İstanbullu zinde ve sağlıklı bir beden için keşfettiği sporu geç de olsa alışkanlık edindi...

TOKİ'den İskenderun'a yeni millet bahçesi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İskenderun'da inşa edeceği millet bahçesi, sosyal donatı alanlarıyla, yeşiliyle, millet kıraathanesiyle, yürüyüş parkurlarıyla, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe, yepyeni bir sosyal yaşam alanı hayata geçiriyor.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

2023'e kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var!

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var" dedi.

Kanal İstanbul ekolojik yıkım projesidir!

Kanal İstanbul projesinin, İstanbul'a yıkım getireceğini söyleyen vatandaşlar, Küçükçekmece'de bir araya geldi...

Yıldırım Şirinevler sit olmaktan çıkıyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Bursa ve Yalova İlleri Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi’ kapsamında Millet, Şirinevler, Karapınar, Piremir, Vatan, Fidyekızık ve 75. Yıl mahallerinin doğal sit alanı ilan edilmesiyle ilgili Ankara’da bir dizi temasta bulundu.

Ordu Bolaman Irmağı'nın çehresi değişti!

Çevre Düzenleme Projesi kapsamında, Bolaman Irmağı’nın kenarında zemini baskı betonla kaplı yürüyüş parkurları oluşturuldu. Bolaman Irmağı’nın çehresi değiştirdi.

Altınok Öz, Mahalle Birim Başkanları ile bir araya geldi!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Mahalle Birim Başkanları ve Meclis Üyeleri ile Kartal Belediyesi Ekolojik Çadır Alanı’nda bir araya geldi.

16 soruda Topkapı İnistanbul Hayat Evleri!

Fitness, sauna, spor alanları, yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları gibi sosyal alanlara sahip projede satış süreci devam ediyor. İşte 16 soruda Topkapı İnistanbul Hayat Evleri detayları...

Bitlis Adilcevaz'da iskele yürüyüş parkurlarındaki çökmeler onarılacak!

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan iskele yürüyüş parkurlarında meydana gelen çökmeler, Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri sonucu yeniden onarılarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Kastamonu Hacıveli Kanyonu turizme kazandırılacak!

Kaymakam İsa Karaaslan, Hacıveli Kanyonu'nu turizme kazandırmak için çalışma yapacaklarını söyledi. Karaaslan, kent merkezine iki kilometre uzaklıktaki kanyonda yürüyüş parkurlarının ve geçişlerin düzenlenerek hizmetine sunulacağını belirtti.

TOKİ Kayabaşı park inşaatı 2016'da başlayacak!

Kayabaşı'na yapılacak parkın büyüklüğü, İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğünde olacak. Kayaşehir merkezden Fenertepe'ye uzanacak parkta; koru alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile piknik alanları yer alacak.

Kayabaşı'na 1,5 milyon metrekarelik dev park!

Kayabaşı'na yapılacak parkın büyüklüğü, İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğünde olacak. Kayaşehir merkezden Fenertepe'ye uzanacak parkta; koru alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile piknik alanları olacak.

TOKİ Kayabaşı'na 1,5 milyon metrekarelik park inşa edecek!

Kayabaşı'na yapılacak parkın büyüklüğü, İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğünde olacak. Kayaşehir merkezden Fenertepe'ye uzanacak parkta; koru alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile piknik alanları olacak.

ekolojik yürüyüş parkurları Haberi

ekolojik yürüyüş parkurları

İstanbullu zinde ve sağlıklı bir beden için keşfettiği sporu geç de olsa alışkanlık edindi.


Spor salonlarına ya deniz kenarına inemeyen vatandaş da, yol kenarlarındaki ya da mahalle aralarındaki küçük yeşillik alanlarda sporunu kendince yapıyor. Özellikle ev kadınları ile emekliler bu parklarda yürüyerek, belediyelerin koyduğu aletlerde egzersizini yapıyor. Kocasını işe, çocuğunu okula gönderen ev kadını, komşusunu yanına alıp yürüyüşünü bu parklarda yapıyor. Hem maddi külfet getirmemesi hem de evine yakınlığı nedeniyle mahalleli sporunu burada yapmayı tercih ediyor. 


Ancak bu alanlardaki yürüyüş parkurlarının genellikle beton olması dikkat çekiyor. Beton yerine bu pistler daha doğal ve de daha sağlıklı hale getirilemez mi? Mesela toprağı ve kokusunu hissedebilmek adına daha ekolojik olarak düzenlenemez mi? Ya da tartan pist yapılamaz mı? Çünkü uzmanlar yürüyüş yapılacak alanın...