Mahalle arası yürüyüş parkurları ekolojik olamaz mı?
Spor salonlarına ya deniz kenarına inemeyen vatandaş da, yol kenarlarındaki ya da mahalle aralarındaki küçük yeşillik alanlarda sporunu kendince yapıyor. İstanbullu zinde ve sağlıklı bir beden için keşfettiği sporu geç de olsa alışkanlık edindi...
İstanbullu zinde ve sağlıklı bir beden için keşfettiği sporu geç de olsa alışkanlık edindi.
Spor salonlarına ya deniz kenarına inemeyen vatandaş da, yol kenarlarındaki ya da mahalle aralarındaki küçük yeşillik alanlarda sporunu kendince yapıyor. Özellikle ev kadınları ile emekliler bu parklarda yürüyerek, belediyelerin koyduğu aletlerde egzersizini yapıyor. Kocasını işe, çocuğunu okula gönderen ev kadını, komşusunu yanına alıp yürüyüşünü bu parklarda yapıyor. Hem maddi külfet getirmemesi hem de evine yakınlığı nedeniyle mahalleli sporunu burada yapmayı tercih ediyor.
Ancak bu alanlardaki yürüyüş parkurlarının genellikle beton olması dikkat çekiyor. Beton yerine bu pistler daha doğal ve de daha sağlıklı hale getirilemez mi? Mesela toprağı ve kokusunu hissedebilmek adına daha ekolojik olarak düzenlenemez mi? Ya da tartan pist yapılamaz mı? Çünkü uzmanlar yürüyüş yapılacak alanın yumuşak olmasının sağlık yönünden faydalı olacağını söylüyor.
ÖĞRENCİLERDEN ÇAĞRI VAR
Yoğun araç trafiğinin olduğu caddelerdeki okul öğrencilerinden, olabilecek kazalara karşı tedbir alınması çağrısını sık sık işitiriz; yazarız. Çapa’daki Oğuz Kaan Koleji öğrencileri de yetkililere aynı çağrıda bulunuyor. Gazetemizi arayan öğrenciler, Aşağı Gruba Caddesi’ndeki okullarına giderken, yoğun araç trafiğinden ve kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle yolda yürümek zorunda kalmaktan ve tehlike atlatmaktan yakınıyor. Öğrenci ve veliler kaldırım işgalinin önlenmesini, araçların hız yapmaması için bu caddede hız kesici tümsek ya da buna benzer önlem alınmasını istiyor, bu konuda eğitim, belediye ve emniyet yetkilerini harekete geçmeye çağırıyor.
Akşam Gazetesi