23 / 07 / 2024

Mahalle arası yürüyüş parkurları

Mahalle arası yürüyüş parkurları

Spor salonlarına ya deniz kenarına inemeyen vatandaş da, yol kenarlarındaki ya da mahalle aralarındaki küçük yeşillik alanlarda sporunu kendince yapıyor. İstanbullu zinde ve sağlıklı bir beden için keşfettiği sporu geç de olsa alışkanlık edindi...

1938'de Ortaköy İskele civarı 40 bin TL'ye yeniden düzenlenmiş! 

1938 yılında Ortaköy Camisi ile Ortaköy İskelesi arasındaki rıhtımın inşası için 40 bin TL harcama yapılmış.

Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor!

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olarak uygulanan ve özel araçlarda ise can, mal güvenliği ile sorunsuz seyahat için hayati önem taşıyan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2024 itibarı ile sona erecek.

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Birol Küle Kimdir? Birol Küle ne iş yapıyor? Eğitimi nedir?

Birol Küle'nin kim olduğu ve hangi alanda çalışmalar yürüttüğü araştırılan konular arasındadır. Birol Küle kimdir nerelerde görev almıştır? Eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...

2023 PTT personel alımı ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) 2023 yılında personel alım tarihleri ile gündemde yer alan konular arasındadır. Bu kurumda çalışmak isteyenler PTT personel alımı haberlerini yakından takip etmekte. PTT iş ilanlarına başvurmak isteyenler ise resmi internet sitesini ziyaret etmelilerdir.

İŞKUR Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı İle İlgili Yeni Fırsatlar! İstanbul, Denizli, Tekirdağ ve İzmir'de Bekçi Alımları..

4 farklı ilde İŞKUR çarşı ve mahalle bekçisi alımı için ilanlar verildi.  11 bin 402 TL ücret garantisi ve KPSS şartının aranmaması verilen ilanlarda öne çıkan bilgiler arasındadır. 18-50 yaş arasındaki bazı şartları karşılayan kişilerin başvurması gerekiyor. İşte İŞKUR ilanının en önemli detayları…

Nurullah Ercan Kimdir? Nurullah Ercan ne işle ilgileniyor?

Nurullah Ercan’ın kim olduğu ve hangi alanda çalışmalar yürüttüğü araştırılan konular arasındadır. İşte Nurullah Ercan’a dair bilgiler!

Tarım Kredi Kooperatifi Nisan ayına bomba gibi giriyor! İşte 25 Mart-9 Nisan arası aktüel ürünler kataloğu

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri 25 Mart-9 Nisan arası indirimli ürünler kataloğunu vatandaşla paylaştı. sebze reyonundaki ürünlere gelen indirimler dikkatlerden kaçmadı. Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nin indirimli ürünler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Deprem destekleri başvuru detayları belli oldu: O süreye dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 şehirde yapılacak destek ödemelerinin detayları belli oldu. Bu kapsamda afetzede hak sahipliği başvurusu e-Devlet üzerinden ya da mahalle, köy muhtarlıkları üzerinden yapılabilecek. Talep içinse 60 günlük süre verildi.

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

İşsizlik maaşı kimler alabilir?

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşlar, bu konuya dair araştırmalar yapmaktadır. İşsizlik maaşı kimler alabilir, İşsizlik maaşı kaç yıl çalışan alır? çok sık araştırılan sorular arasındadır. İşte detaylar!

Kaç yıl çalışan işsizlik maaşı alır?

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşlar, bu konuya dair araştırmalar yapmaktadır. İşsizlik maaşı kaç yıl çalışan alır, İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? çok sık araştırılan sorular arasındadır. İşte detaylar!

Kıdem tazminatı almak için kaç yıl çalışmak gerekir?

Kıdem tazminatı her çalışanın araştırdığı konular arasındadır. Haziran ayı enflasyon rakamlarından sonra kıdem tazminatına dair sıkı bir araştırma başladı. İşte kıdem tazminatı hakkında araştırılan detaylar!

Mahalle arası yürüyüş parkurları Haberi

Mahalle arası yürüyüş parkurları

İstanbullu zinde ve sağlıklı bir beden için keşfettiği sporu geç de olsa alışkanlık edindi.


Spor salonlarına ya deniz kenarına inemeyen vatandaş da, yol kenarlarındaki ya da mahalle aralarındaki küçük yeşillik alanlarda sporunu kendince yapıyor. Özellikle ev kadınları ile emekliler bu parklarda yürüyerek, belediyelerin koyduğu aletlerde egzersizini yapıyor. Kocasını işe, çocuğunu okula gönderen ev kadını, komşusunu yanına alıp yürüyüşünü bu parklarda yapıyor. Hem maddi külfet getirmemesi hem de evine yakınlığı nedeniyle mahalleli sporunu burada yapmayı tercih ediyor. 


Ancak bu alanlardaki yürüyüş parkurlarının genellikle beton olması dikkat çekiyor. Beton yerine bu pistler daha doğal ve de daha sağlıklı hale getirilemez mi? Mesela toprağı ve kokusunu hissedebilmek adına daha ekolojik olarak düzenlenemez mi? Ya da tartan pist yapılamaz mı? Çünkü uzmanlar yürüyüş yapılacak alanın...