27 / 04 / 2024

Birol Küle Kimdir? Birol Küle ne iş yapıyor? Eğitimi nedir?

Birol Küle Kimdir? Birol Küle ne iş yapıyor? Eğitimi nedir?

Birol Küle'nin kim olduğu ve hangi alanda çalışmalar yürüttüğü araştırılan konular arasındadır. Birol Küle kimdir nerelerde görev almıştır? Eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...



Rekabet Kurulu Başkanlığı’na Birol Küle atandı. Cumhurbaşkanlığının Rekabet Kurulu Başkan ve üyeliklerine yönelik atama kararı, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karara göre Rekabet Kurulu’nun başkanlığına Birol Küle atandı. Buna göre atamalar 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun yirmi ikinci ve 2yirmi üçüncü maddeleri ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince gerçekleştirilmiştir.

Birol Küle Kimdir? Birol Küle ne iş yapıyor? Eğitimi nedir?

BİROL KÜLE KİMDİR?

Birol Küle 1964  Ankara  doğmuştur. Küle, Hacettepe Üniversitesi İktisat bölümü mezunu olup, Bilgi Üniversitesi’nden Bankacılık ve Finans yüksek lisans derecesi bulunmaktadır. Birol Küle meslek hayatına başladığı ilk 1992 yılından 2010 yılına kadar olan süreçte farklı katılım bankalarında çalıştıktan sonra, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda Tahsilat Dairesi Başkanı olarak görev yapmıitır.

Küle, söz konusu görevini takiben 2012 yılında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Üyesi olarak atanmış ve SPK’da Başkan Vekilliği ile Yatırımcı Tazmin Merkezi üyeliği yapmıştır.

Birol Küle, evli ve 3 çocuğu bulunmaktadır. Küle, aynı zamanda çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Hulusi Acar Kimdir? Hulusi Acar kaç yaşında ve ne iş yapar?

Mehmet Ali Akben kimdir? Mehmet Ali Akben ne iş yapar?


Geri Dön